search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Το τερμάτισε ο “δελφίνος” Δένδιας: Εξήγγειλε αντι-drone θόλο, στα πρότυπα του Ισραήλ – Τον παρομοίασε με… εκκλησία (video)

17.04.2024 11:41
nikos dendias

Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι ακροδεξιές αγωνίες και οι προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες στη ΝΔ, ενόψει της “επόμενης ημέρας”, όποτε κι αν προκύψει αυτή για την ηγεσία του κόμματος, υπαγορεύουν στις κινήσεις και τη ρητορική κορυφαίων στελεχών. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, για τον οποίο φουντώνει η συζήτηση έχει έχει προσωπική ατζέντα και ενδιαφέρεται για τη συγκέντρωση “εσωκομματικού στρατού” και την αύξηση της επιρροής του στην παραδοσιακή, λαϊκή βάση της ΝΔ.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο κ. Δένδιας και με αφορμή την κρίση στη Μέσα Ανατολή, έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει την Ελλάδα με το… Ισραήλ, αγνοώντας παντελώς τα διαφορετικά γεωστρατηγικά δεδομένα και υιοθετώντας ουσιαστικά μία παμπάλαια ακροδεξιών καταβολών θεωρία, περί “ανάδελφων” εθνών. Η οποία (μάλλον επικίνδυνη) θεωρία υπαγορεύει πως ό,τι κάνει το Ισραήλ πρέπει να αποτελεί και παράδειγμα για την Ελλάδα! Σαν να έχει δηλαδή η Ελλάδα τις ίδιες απειλές, ή πολύ περισσότερο την ίδια πολιτική συμμαχιών και αντιπάλων. με το Τελ Αβίβ και ειδικά το καθεστώς Νετανιάχου.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα μας έχει σχεδιασμό για δημιουργία ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης στα πρότυπα του Ισραήλ! Ερωτηθείς για τον τρόπο που το Ισραήλ αναχαίτισε τους πυραύλους του Ιράν ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε πως «η χώρα πρέπει να κλείσει».

«Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό, παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, στη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, επιλέγοντας με αυτόν τον παραλληλισμό να απευθυνθεί εμμέσως ως και στις θρησκευτικές ευαισθησίες των Ελλήνων.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι η Τουρκία έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. «Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις, δεν εκτίμησε την κατάσταση, πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως πρέπει να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων», επιμένοντας σε μία κούρσα εξοπλισμών, που απέχει κατά πολύ από το δρόμο της διπλωματικής λύσης των προβλημάτων, που αποτελεί και βασική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Δεν θα γίνει αύριο το πρωί, αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό που εντάσσεται στην ατζέντα του 2030» πρόσθεσε ο ίδιος, γνωρίζοντας μάλλον ότι όλο αυτό πιθανόν να αποδειχθεί απλά ακόμα ένας “εθνικός μύθος”.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε να υπάρξει αποκλιμάκωση.

«Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, αλλά δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου» τόνισε ο Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας πως «όταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ήδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές».

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Βελόπουλος: Γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζήτησε την άρση ασυλίας του

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: 140 απόδημοι κατέθεσαν αγωγές 2,8 εκατ. ευρώ κατά του δημοσίου σε ένα μήνα

Flyover: Οικονομικό σκάνδαλο καταγγέλλει ο Φάμελλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:43