search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Η Washington Post αναλύει πώς αντιμετώπισε η αεράμυνα του Ισραήλ τα ιρανικά drones

14.04.2024 11:23
wp_iran

Μία ενδιαφέρουσα ανάλυση κάνει η Washington Post, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα να αναχαιτιστεί το 99%, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, των drones και των πυραύλων Κρουζ, που εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν εναντίον του.

Αν και υπήρξαν ρωγμές στο σύστημα αυτό, καθώς επλήγη το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας και κάποια άλλα σημεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 8 άνθρωποι, η απόκρουση ενός τόσο μεγάλου αριθμού όπλων, έχει τη σημασία της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα εξελιγμένα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας του Ισραήλ έχουν αναχαιτίσει τη συντριπτική πλειονότητα των πυραύλων και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτόξευσαν τον Ιράν προς τη χώρα, δήλωσαν Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Βίντεο έδειξαν όπλα αναχαιτισμένα στον ουρανό να σπάνε σε φωτοβολίδες.

Ένα από τα κεντρικά σημεία αυτού του αμυντικού συστήματος είναι ο Iron Dome, που αναπτύχθηκε από τις ισραηλινές εταιρείες Rafael Advanced Defense Systems και Israel Aerospace Industries, με οικονομική και τεχνική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε λειτουργία το 2011 και έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς και το πυροβολικό όπως αυτά που εκτοξεύονται συχνά από τη Γάζα από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ».

Πώς λειτουργεί το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome

Όπως αναφέρει η Washington Post «Ισραηλινοί αξιωματούχοι και αμυντικές εταιρείες έχουν πει ότι το Iron Dome έχει ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%, αλλά ορισμένοι αμυντικοί αναλυτές αμφισβητούν αυτούς τους αριθμούς.

Δύο ξεχωριστά συστήματα, γνωστά ως David’s Sling και Arrow, είναι σχεδιασμένα για απειλές μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, drones, ρουκετών και πυραύλων. Το David’s Sling αναπτύχθηκε επίσης ως αποτέλεσμα του Israel-U. Σ. συνεργασία και κηρύχθηκε επιχειρησιακός το 2017. Το Arrow-3, ο αναχαιτιστής μεγαλύτερης εμβέλειας, καλύπτει τις εναέριες άμυνες.

Το Iron Dome είναι ένα ισραηλινό κινητό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας σχεδιασμένο να αναχαιτίζει πυραύλους και πυροβολικό μικρού βεληνεκούς. Προορίζεται για την αντιμετώπιση μη κατευθυνόμενων επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αμυντικό σύστημα που προορίζεται να αποτρέπει επιθέσεις από αεροσκάφη, ελικόπτερα, βομβαρδιστικά, πυραύλους κρουζ, UAV και όπλα stand-off».

Διαβάστε επίσης:

Τεχεράνη: Νέα προειδοποίηση σε Ισραήλ και ΗΠΑ – «Η αντίδρασή μας θα πολύ είναι μεγαλύτερη»

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: 12 άτομα στο νοσοκομείο – Σοβαρά τραυματισμένο ένα 7χρονο κορίτσι

Ιράν: Πανηγυρίζει γιατί «έσπασε» το «θόλο» του Iron Dome, ετοιμάζεται για απάντηση του Ισραήλ – Διαδηλώσεις, αλλά και ουρές στα βενζινάδικα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58