ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:35
MENU CLOSE

Οι Ρώσοι χάκαραν την ουκρανική εταιρεία που συνδέεται με την παραπομπή Τραμπ

14.01.2020 21:51

 

Από τον Νοέμβριο, οι Ρώσοι χάκερ ξεκίνησαν μια επιτυχημένη και συνεχιζόμενη προσπάθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Burisma Holding, ανέφερε στην οκτασέλιδη έκθεσή της η εταιρεία Area 1 Security που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Η ουκρανική εταιρεία έγινε γνωστή διεθνώς αφού ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τον Δημοκρατικό, πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ, ο οποίος ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Burisma. Ο Τραμπ κατηγορούσε τον Μπάιντεν ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του γιου του όταν πίεζε το Κίεβο να απολύσει έναν εισαγγελέα ο οποίος ερευνούσε την Burisma. Μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις περί αθέμιτων ενεργειών των Μπάιντεν στην Ουκρανία.

«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι οι ίδιοι Ρώσοι χάκερ που στόχευσαν την [Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος] το 2016 έχουν εξαπολύσει μια εκστρατεία ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) εναντίον εργαζομένων της Burisma Holdings και των θυγατρικών της, προσπαθώντας να κλέψουν τους κωδικούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους», ανέφερε ο Όρεν Φάλκοβιτς, ο συνιδρυτής της Area 1.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ρωσική GRU χρησιμοποιεί πλαστούς ιστότοπους για να παραπλανά τους χρήστες οι οποίοι δίνουν έτσι οικειοθελώς τους κωδικούς τους, πιστεύοντας ότι μπαίνουν στη σελίδα της εταιρείας.

Η Area 1 δεν διευκρίνισε τι είδους πληροφορίες αναζητούν οι χάκερ. Ωστόσο, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι συνέδεσε αυτήν την επίθεση με τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές «για να επωφεληθεί ο πρόεδρος (Τραμπ) και να υπονομευτεί η δημοκρατία».

«Το Κογκρέσο πρέπει να ενημερωθεί για το τι γνωρίζει η κυβέρνηση (των ΗΠΑ) για αυτήν την επίθεση και γιατί ο πρόεδρος δεν έχει κάποιο σχέδιο για την προστασία των εκλογών μας», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:35
Exit mobile version