ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:12
MENU CLOSE

Κριθαράκι στο μάτι: Δείτε τις 4 φυσικές θεραπείες

25.02.2020 12:29

 

Αρκετοί συγχέουν το κριθαράκι με το χαλάζιο, όμως οι δύο παθήσεις έχουν διαφορετικά συμπτώματα και απαιτούν διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης.

Τα βασικότερα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι ο ερεθισμός στην περιοχή του ματιού είναι κριθαράκι, είναι οίδημα και πόνος στο βλέφαρο, έκκριση δακρύων, κοκκίνισμα και ευαισθησία κατά την ψηλάφηση, μικρού μεγέθους εξάνθημα επάνω στο βλέφαρο, περιμετρικά του ματιού ή στις εσοχές του και δυσφορία όταν ανοίγουμε τα μάτια.

 

Δείτε πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε φυσικά:

  • Εφαρμόστε ζεστή κομπρέσα στην περιοχή του ματιού ή κάντε απαλό μασάζ με καθαρά χέρια και χλιαρό νερό: Η θερμότητα βοηθά το πύον να έρθει στην επιφάνεια και να υποχωρήσει η κριθή.
  • Καθαρίστε επιμελώς την περιοχή με ειδικό μη-ερεθιστικό σαπούνι ή για παιδιά και χλιαρό νερό, προκειμένου να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή και να αποτρέψετε την πιθανότητα επανεμφάνισης.
  • Αποφύγετε τη χρήση μακιγιάζ και καλλυντικών εργαλείων, που ίσως μεταφέρουν μικρόβια από το ένα μάτι στο άλλο, επιδεινώνοντας τον ερεθισμό και καθυστερώντας την διαδικασία της επούλωσης.
  • Αυξήστε την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α (σολομός, τόνος), βιταμίνη Β6 (αρακάς, φασόλια, κοτόπουλο) βιταμίνη Β3 (ηλιόσπορο) ενώ σημαντικό είναι να πίνετε και αρκετό νερό (τουλάχιστον 6 ποτήρια ημερησίως).

Πηγή: onmed.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58
Exit mobile version