search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 02:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να εκθέσει την κυβέρνηση εκτός κι εντός ΝΔ με Βαρτζόπουλο και σία – «Κακόγουστο ανέκδοτο» η γαλάζια Αριστεία

01.05.2024 04:33
syriza_pg_2203_1920-1080_new

Τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των δηλώσεων του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου «αξιοποιεί» ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να την εκθέσει στο προοδευτικό κέντρο, αλλά και να εντείνει την πίεση στο εσωτερικό της ΝΔ που φαίνεται να υπάρχει δυσαρέσκεια και για τις συγκεκριμένες δηλώσεις και για άλλες περιπτώσεις.

Παρά την ομοβροντία εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέπεμψε τον υφυπουργό, αλλά επιπλέον δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη τον κάλυψε χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «επιστημονικές απόψεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να αποδομήσει το προβεβλημένο προφίλ της «Αριστείας», «πακετάρισε» την περίπτωση Βαρτζόπουλου μαζί μ’ εκείνες των υποψηφίων Γιώργου ΑυτιάΒίκυς Φλέσσα και Ελεωνόρας Μελέτη, αλλά και του βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, οι περισσότεροι εκ των οποίων το τελευταίο διάστημα έχουν προβεί σε προκλητικές δηλώσεις. Σε ό,τι αφορά την Ελεωνόρα Μελέτη για την οποία το «αγκάθι» βρίσκεται όχι σε πρόσφατες δηλώσεις αλλά στη στάση της κατά το παρελθόν όταν παρουσίαζε τον Ηλία Κασιδιάρη σε εκπομπή της με τον Στέφανο Κασσελάκη να την αποκαλεί γι’ αυτό τον λόγο «υμνήτρια του Κασιδιάρη».

«O Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει λόγω του 41%, καθώς εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε χθες.

Βέβαια δεν είναι μόνο η αλαζονεία που θέλει να στηλιτεύσει η Κουμουνδούρου.

«Ιδού η Αριστεία της Νέας Δημοκρατίας» είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει επιπλέον, δείχνοντας τα πρόσωπα εκείνα που σύμφωνα με την κριτική που ασκεί, εκπροσωπούν «το πιο βαθύ σκοτάδι» και παραπέμπουν σε ένα κόμμα με αναχρονιστικές απόψεις και με «επικοινωνία» με την ακροδεξιά.

«Όσο τα πρόσωπα αυτά δεν αποπέμπονται σημαίνει ότι οι απόψεις τους εκφράζουν το κόμμα της ΝΔ και τον πρωθυπουργό» είναι επίσης το μήνυμα που θέλει να αναδείξει η Κουμουνδούρου, ισχυριζόμενη στην ουσία ότι οι απόψεις αυτές φιλοτεχνούν την πραγματική πολιτική φυσιογνωμία της κυβερνητικής παράταξης.

«Η πολυδιαφημισμένη, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «αριστεία» της Νέας Δημοκρατίας, έχει αρχίσει να θυμίζει ανέκδοτο και μάλιστα εξαιρετικά κακόγουστο» ανέφερε χθες το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιαζοντας τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη. «Τα περιστατικά που πίσω από την “αριστεία” του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη κρύβεται το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πλέον τόσα, που οφείλουμε να το πούμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές: δεν πάει άλλο με τους δήθεν “άριστους” της ΝΔ». «Αυτή είναι η “αριστεία” της ΝΔ: ακροδεξιάσκοταδισμόςμισογυνισμός, ομοφοβία και βεβαίως “μπάζωμα”» κατέληγε η ανακοίνωση, αφού παρέθετε ένα ένα τα πρόσωπα και τις δηλώσεις τους.

Επιπλέον, μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούριου, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σχετικά και αφού επανέλαβε ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλύτερο από αυτό της ΝΔ, έκανε μια αναφορά στο ευρύ ακροατήριο λέγοντας ότι αυτοί που παρακολουθούν την εκπομπή, μπορεί να είναι μετριοπαθείς πολίτες αλλά θέλουν την πρόοδο για τη χώρα. Και απεύθυνε ρητορικά το ερώτημα: «Πραγματικά θεωρούν ότι ένα ψηφοδέλτιο που έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη, έναν άλλο με χουντικά συνθήματα κοκ, εκπροσωπεί την πρόοδο»;

Κι ακόμα, είπε ουσιαστικά ότι δεν τίθεται θέμα διόρθωσης και ανασκευής σε αυτές τις δηλώσεις γιατί «πραγματικά τα πιστεύουν». Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Δ. βαρτζόπουλο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε πως το «να αιτιολογείς τις γυναικοκτονίες (σ.σ. ότι έχουν βιολογική βάση), δεν είναι θέμα λάθους διατύπωσης».

Στον αντίποδα ο Στέφανος Κασσελάκης επιδεικνύει την «προοδευτική αριστεία» που όπως έχει πει εκπροσωπεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχουν ωστόσο και οι πρόσφατες δηλώσεις του εξαδέλφου του και υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη για τις ψήφους των Σπαρτιατών).

«Δείχνουν» Φλωρίδη για τις ποινές της δίκης για το Μάτι

Στο μεταξύ, στον απόηχο των ποινών- «χάδι» που επιβλήθηκαν στη δίκη για το Μάτι η Κουμουνδούρου απέρριψε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πως αυτές επιβλήθηκαν με βάση τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019.

«Η  εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην συνέντευξή του στον Alpha (Καινούργιου) όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ποινές και τις κατηγορίες της κυβέρνησης για τους κώδικες του 2019 είπε πως πρόκειται για «τεράστιο ψέμα». Παράλληλα, σε προσωπικό επίπεδο όπως διευκρίνισε, είπε πως αισθάνεται «ντροπή γι’ αυτό το αποτέλεσμα (…) πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ για τις οικογένειες των θυμάτων. Δεν είναι δικαιοσύνη αυτό, κατά τη γνώμη μου».

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης σε κυβέρνηση: Είστε στυγνοί υπάλληλοι της εξουσίας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Βαρτζόπουλος: Σάλος με τις σκοταδιστικές δηλώσεις του περί γυναικοκτονιών – Όταν έλεγε «ναι» σε πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 01:38