search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:40
MENU CLOSE

Ο Μαρινάκης κάλυψε πλήρως τον Βαρτζόπουλο: «Δεν είχε καμία διάθεση να υποτιμήσει τις γυναίκες»

30.04.2024 14:24
marinakis-new

Την κάλυψη της κυβέρνησης… απήλαυσε ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μετά τη θύελλα που έχει ξεσπάσει για τις δηλώσεις του περί γυναικοκτονιών, αλλά και γυναικείου φύλου γενικότερα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», ότι «σε κάθε μορφή έμβιων όντων το αρσενικό είναι πάντοτε επιθετικό» και ότι «το θηλυκό είναι για να τίκτει».

Μετά τις πολύ έντονες αντιδράσεις σχεδόν από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο Δ. Βαρτζόπουλος ισχυρίστηκε ότι… παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του, θέση που φάνηκε να υιοθετεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημερώσης των πολιτικών συντακτών, υποστηρίζοντας ότι ο υφυπουργός Υγείας «έκανε μία ανάλυση με την επιστημονική ιδιότητα του ως ψυχίατρος. Μετά τις αντιδράσεις -που είναι δικαιολογημένες σε ένα βαθμό, λόγω παρερμηνείας – έσπευσε να εξηγήσει τι είπε και με ποια ιδιότητα», προσθέτοντας ότι «δεν είχε καμία διάθεση – είναι προφανές – να υποτιμήσει τις γυναίκες. Έκανε μία επιστημονική ανάλυση συγκεκριμένη».

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι κυβερνητικός εκπρόσωπος φάνηκε να στέλνει ένα γενικότερο «μήνυμα» προς τους υπουργούς, λέγοντας ότι «είναι αλήθεια, πως όσοι έχουμε ένα δημόσιο αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και ακριβείς στις διατυπώσεις μας». Ωστόσο, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης ζητά αποπομπή ενός υπουργού για μία επιστημονική τοποθέτηση -που έπρεπε βέβαια να επεξηγηθεί – όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα για την ανθρωποκτονία και από ισόβια το έβαλε και μέχρι 15 χρόνια».

«Πόσο υποκριτές είναι αυτοί που μπορούσαν να μη μειώσουν την ποινή, αλλά έδωσαν τη δυνατότητα το δικαστήριο να βάζει μέχρι 15 χρόνια εκτός από ισόβια. Έχει σημασία ποιος σε κατηγορεί για κάτι», συνέχισε, ωστόσο επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναγνωρίζει νομικά τον όρο γυναικοκτονία, παρότι παραδέχεται ότι είναι ορθός κοινωνικά, υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Βαρτζόπουλος προσπάθησε να μιλήσει για μία άλλη διάσταση του θέματος ως ψυχίατρος. Οι απόψεις της κυβέρνησης αποτυπώνονται στην πολιτική της κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση τον νέο Δικαστικό Χάρτη 

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις για τον Βαρτζόπουλο – Επιμένει ότι είναι «μη θέμα» η κυβέρνηση

Κασσελάκης για Βαρτζόπουλο: Θα τον είχα αποπέμψει αμέσως, το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:38