ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:23
MENU CLOSE

Κούλουμα με καλό καιρό - Τοπικές βροχές στη Δ. Ελλάδα

01.03.2020 12:04

 

Οι άνεμοι θα ευνοήσουν γενικά το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρή Δευτέρα, καθώς σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές η ένταση τους προς το μεσημέρι θα φτάνει τα 3-4 μποφόρ, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Στις θάλασσες οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ.

Από την άλλη, αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, ενώ προς το μεσημέρι και στη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 15 βαθμούς), 9 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Προσοχή απαιτείται, όπως τονίζει το meteo, στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας, κυρίως τις πρωινές ώρες της Καθαρής Δευτέρας. Τις απογευματινές ώρες, που αναμένεται κι η επιστροφή των περισσότερων ταξιδιωτών, στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με εξαίρεση στα δυτικά και τοπικά στη Θράκη.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:22
Exit mobile version