Κορωνοϊός- «καμπανάκι» ΕΦΕΤ: Ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τρόφιμα - Τι ισχύει με τις ψησταριές
13.03.2020
10:17
Επισημαίνεται ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία τους ή το χειρισμό τους με βρώμικα χέρια ή εκθέτοντάς τα σε μολυσματικά σταγονίδια όταν βήχει ή/και φτερνίζεται. Η σωστή εφαρμογή των καλών πρακτικών υγιεινής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων με τον κορωνοϊού SARS-CoV-2.
Δείτε συγκεκριμένες πληροφορίες στα ακόλουθα λινκ του ΕΦΕΤ.
- Αποφεύγοντας τα τροφιμογενή νοσήματα : http://www.efet.gr/files/F12562_Binder10.pdf.
- Ασφαλής προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι : http://www.efet.gr/files/F12938_Binder16.pdf.
- Χειρισμοί τροφίμων στο σπίτι : http://www.efet.gr/files/F12879_Binder15.pdf.
- Προετοιμασία και ψήσιμο κρεάτων σε ψησταριές : http://www.efet.gr/files/F12617_Binder11.pdf.