search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:18
MENU CLOSE

Σπίρτζης: Νέες βολές κατά Κασσελάκη – «Η κοινωνία δεν θέλει μικρομεγαλισμούς»

27.04.2024 12:08
spirtzis-12

Συνεχίζει τις βολές κατά Κασσελάκη ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Dnews επαναφέρει με ένταση την πρότασή του για έμπρακτη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, προβλέπει αμελητέα αύξηση ή διατήρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί σφοδρή κριτική για το lifestyle και κάνει λόγο για απουσία κυβερνητικής προοπτικής.

Με άλλα λόγια συνεχίζει στο μοτίβο αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη και της … «κυβερνησιμότητάς» του μία μέρα μετά τη δήλωσή του ότι δεν βλέπει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί να «υπηρετήσει» ως πρωθυπουργός για δύο θητείες.

Υποστηρίζει πως κανένα προοδευτικό κόμμα δεν κατάφερε να δώσει απαντήσεις στις αγωνίες και τις ανασφάλειες των πολιτών και κανένα κόμμα του προοδευτικού χώρου δεν κατάφερε να υπερβεί «τις σκοπιμότητες του μικρόκοσμού του» με αποτέλεσμα το αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας να εντείνεται. Ο ίδιος καλεί να μπει ένα τέλος στην πολιτική παρακμή με σύγκλιση των προοδευτικών κομμάτων, καθώς όπως υποστηρίζει η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων «από τα κάτω» έχει συντελεστεί. Όσοι λένε ότι την περιμένουν, τονίζει «απλά ψάχνουν άλλοθι για να μην αρνηθούν, προσμένοντας στη διατήρηση του σημερινού αδιέξοδου και παρακμιακού πολιτικού μονόπολου».

Έτσι μεταξύ άλλων αφήνει αιχμές για το lifestyle Κασσελάκη και την προσωπική του προβολή, την καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την αισιοδοξία που καλλιεργεί η ηγεσία και κάνει λόγος για τακτικισμούς διατήρησης ηγετικών ομάδων. Ενδεικτικές οι εξής αναφορές:

-«Η ελληνική κοινωνία περιμένει απαντήσεις στα προβλήματα και στις αλλαγές που δημιουργούν αβεβαιότητα και φόβο. Δεν περιμένει ούτε αλλαγή style, ούτε μικρομεγαλισμούς, ούτε υιοθέτηση απαντήσεων της δεξιάς πολιτικής και ρητορικής».

-«Είναι προφανές ότι οι πανανθρώπινες αξίες και η ιδεολογική υπεροχή του προοδευτικού κόσμου έχει χαθεί. Έχει κυριαρχήσει το “εγώ”, η ιδιώτευση, ο φόβος, το καταναλωτικό πρότυπο, το life style, το “φαίνεσθαι”στη θέση του “εμείς”, των κοινωνικών διεκδικήσεων, του κοινωνικού κράτους, της πολιτικής».

-«Εκτός από τον στενό κύκλο των ανθρώπων κάθε κόμματος κανένα δεν ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα είναι δεύτεροποιος Πρόεδρος θα βγει να πανηγυρίσει για αμελητέα αύξηση ή διατήρηση των ποσοστών του, ποιος θα μείνει ή ποιος και από ποιους θα αμφισβητηθεί, όταν τα ποσοστά κάθε κόμματος του προοδευτικού κόσμου, δεν θα ξεπερνούν το μισό ποσοστό της ΝΔ».

-«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ούτε σκοπιμότητες ύπαρξης και διατήρησης ηγετικών ομάδων και κομμάτων χωρίς κυβερνητική προοπτική, ούτε ομάδες που δεν πείθουν για την ικανότητα διακυβέρνησης, ούτε τακτικές κλειστών κομματικών συσχετισμών, ούτε προσπάθειες απορρόφησης».

-«Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να βρούμε τις απαιτούμενες πολιτικές συγκλίσεις, χωρίς πρωτοκαθεδρίες, εγωισμούς και τακτικισμούς».

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική για το «μπάζωμα»: Η Κουμουνδούρου μιλά για «κίνηση ματ» – «Καρφιά» για ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση του Σπήλιου Λιβανού στα ΕΛΠΕ και το σενάριο της… Βουλής

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσουμε Προανακριτική για τους Τριαντόπουλο, Παπαδόπουλο, Πλεύρη και Ράπτη για το «μπάζωμα» των Τεμπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:17