ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:06
MENU CLOSE

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης: Κανείς δε θα βγει από το σπίτι του στον Εχίνο (Video)

26.03.2020 06:48

 

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και όπως είπε η έκτακτη κατάσταση θα ισχύσει για δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής και ειδικότερα των χωριών του Δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Ήδη οι έλεγχοι είναι εξαντλητικοί και ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος», είπε.

Εξήγησε ότι στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης, εξήγησε ότι οι περίπου 3.000 κάτοικοι του χωριού δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους ούτε για ψώνια, μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή. Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τόνισε πως “τις προμήθειες θα τους πηγαίνει η αστυνομία, πυροσβεστική και η πολιτική προστασία. Δε θα βγαίνει κανένας. Και οι ασθενείς στην περιοχή, θα πηγαίνουν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία”. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:05
Exit mobile version