ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:26
MENU CLOSE

Τι θα γίνει με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2122
23-4-2020
25.04.2020 08:14

 

Πότε ακριβώς; Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Γιατί, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με τη μετάδοση του κορωνοϊού και τα κρούσματα λιγοστεύουν, ποιος θα ρισκάρει να βρεθεί στον κλειστό χώρο των θεάτρων της Πειραιώς 260 και μάλιστα με air condition;

Ακόμη και αν περιορίσουν την προσέλευση του κοινού τόσο στα θέατρα της Αθήνας και στο Ηρώδειο όσο και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου – γεγονός που αν μη τι άλλο θα σημαίνει οικονομική δυστοκία – ο κίνδυνος παραμονεύει.

Από την άλλη, τα περισσότερα ξένα συγκροτήματα θα μπορέσουν άραγε να περιοδεύσουν; Όταν μάλιστα άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ακύρωσαν τις παραστάσεις τους, όπως το περίφημο Φεστιβάλ της Αβινιόν που ήταν προγραμματισμένο το διάστημα 3 έως 23 Ιουλίου.

Ας ελπίσουμε ότι ενδιαφέρουσες ξένες παραγωγές, όπως η «Ιστορία της βίας» του Τόμας Οστερμάγιερ, η «Οδύσσεια. Μια ιστορία για το Χόλιγουντ» του Κριστόφ Βαρλικόφσκι, «Η πόλη του Διονύσου» του Κρίστοφερ Ρούπινγκ, «Στην κόψη του ξυραφιού» της Μαγκί Μαρέν ή οι «Νεκρές ψυχές» του ταλαντούχου Ρώσου σκηνοθέτη Κίριλ Σερεμπρένικοφ κ.ά., θα μπορέσουν να έρθουν στη χώρα μας, όχι βεβιασμένα, αλλά όταν πραγματικά οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:26
Exit mobile version