ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:01
MENU CLOSE

Αρλούμπες Πομπέο: Είπε ότι αποδεδειγμένα ο ιός προέρχεται από κινεζικό εργαστήριο και αυτοαναιρέθηκε αμέσως μετά

04.05.2020 09:08

 

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εκπομπή «This Week» του ABC ισχυρίστηκε ξανά το ίδιο σενάριο, χωρίς φυσικά να παρουσιάσει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, ενώ αμέσως μετά έσπευσε να υποστηρίξει ότι συμφωνεί με την επιστημονική κοινότητα που αποκλείει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Υπάρχουν τεράστιες ενδείξεις ότι από εκεί ξεκίνησε. Μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι αυτό προήλθε από αυτό το εργαστήριο στο Γουχάν», δήλωσε αρχικά ο Μάικ Πομπέο.

Όταν όμως του επισημάνθηκε ότι η αμερικανική ιατρική κοινότητα έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία είναι κατηγορηματική ότι ο νέος κορωνοϊός δεν είναι ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Αυτό είναι σωστό. Συμφωνώ μ’ αυτό».

Λίγες ώρες μετά, σε νέα του ραδιοφωνική συνέντευξη ο Πομπέο έδειχνε να παραμένει «χαμένος στην μετάφραση».

«Δεν ξέρουμε αν ο ιός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Γουχάν. Δεν ξέρουμε αν προήλθε από την αγορά ή από κάποιο άλλο μέρος. Δεν γνωρίζουμε αυτές τις απαντήσεις», σημείωσε.

Το Πεκίνο, από την πρώτη στιγμή, έχει απορρίψει το σενάριο ότι ο ιός «δραπέτευσε» από το δικό της εργαστήριο, πολύ περισσότερο εσκεμμένα.

Και μάλλον, η αδυναμία εξερευσης… αποδεικτικών στοιχείων από τις ΗΠΑ, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τρομέρη σύγχυση και αμηχανιά στην αμερικάνικη πλευρά.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:00
Exit mobile version