ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:28
MENU CLOSE

Μπισκότα σαν ροδάκινα από την Ιταλία

05.06.2020 10:34

Υλικά

100 γραμμάρια ζάχαρη

130 γραμμάρια σπορέλαιο

100 γραμμάρια γάλα

8 γραμμάρια μπείκιν πάουντερ

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μαρμελάδα ροδάκινο ή πραλίνα για τη γέμιση

1 κούπα χυμό μήλο ή γάλα ή λικέρ ροδάκινο

Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και κίτρινο

Ζάχαρη κρυσταλλική για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και προσθέστε τη ζάχαρη. Ανακατεύοντας προσθέστε το γάλα, το σπορέλαιο και το μπείκιν. Σιγά σιγά ενσωματώστε το αλεύρι στο μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και συνεχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το αλεύρι. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι ομοιογενής και ελαστική και δεν κολλάει πλέον στα δάχτυλα.

Ετοιμάστε ένα ταψί καλύπτοντάς το με αντικολλητικό χαρτί. Με τη ζύμη δημιουργήστε μπάλες και πιέστε τις έτσι ώστε να πλατύνουν από κάτω και να δημιουργηθεί σχήμα παρόμοιο με μισό ροδάκινο. Βάλτε τις στο ταψί με το στρογγυλό μέρος στραμμένο προς τα πάνω. Ψήστε σε στατικό φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά ή στον αέρα στους 160ο C για 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα, αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και με ένα μικρό κουταλάκι και προσεκτικά σκάψτε στην από κάτω μεριά του μπισκότου (την επίπεδη) μια λακουβίτσα για να δημιουργήσετε ένα κενό σαν το κουκούτσι του ροδάκινου. Γεμίστε με μαρμελάδα ή πραλίνα όλα τα μισά και ενώστε τα συνδυάζοντας περίπου τα ίδια μεγέθη.

Αφήστε τα λίγο να κολλήσουν και ετοιμάστε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, σε ένα άλλο το χυμό μήλο ή το γάλα ή το λικέρ με λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σε ένα τελευταίο το υγρό της προτίμησης σας και λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Τώρα περάστε γρήγορα τα ροδάκινα στο κίτρινο υγρό, μετά στο κόκκινο και μετά στη ζάχαρη διασφαλίζοντας ότι προσκολλάται σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε χαρτάκια μάφιν και απολαύστε!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:28
Exit mobile version