ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:42
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανησυχία για μικρές εστίες κρουσμάτων σε διάσπαρτες περιοχές της Ελλάδας

08.06.2020 12:16

Ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές Αρχές οι μικρές διάσπαρτες εστίες κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Γι’ αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο μέσα στην ημέρα να υπάρξει έκτακτη ανακοίνωση – ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Οπως αναφέρει το Εθνος τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων. Συνολική εικόνα για τον πιθανό αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή της Ξάνθης αναμένεται να υπάρξει αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και είναι πιθανό να γίνουν και ανακοινώσεις είτε από τον ΕΟΔΥ είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα βλέμματα των ειδικών στρέφονται όμως και στην περιοχή της Θήβας, όπου 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, καθώς εμφανίστηκε στην εφημερία του νοσοκομείου κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια έπειτα από έλεγχο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:42
Exit mobile version