ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Πότε... έμαθε ο Δένδιας για τη μυστική «τριμερή του Βερολίνου»;

16.07.2020 07:05

 

Σε κάθε περίπτωση, η Παπαδοπούλου έχει πλέον τα ηνία της πρεσβείας μας στην Ουάσινγκτον, η εμπιστοσύνη στη σχέση Μητσοτάκη-Δένδια φαίνεται να έχει κατακτηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών κρατά γερά το τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας. Ή μήπως όχι; Οι πληροφορίες του matrix24 επιμένουν ότι ο Νίκος Δένδιας έμαθε… τελευταίος την πρωτοβουλία του Βερολίνου για την περίφημη «τριμερή» μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, όπου από την πλευρά της Ελλάδας συμμετείχε η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένη Σουρανή.

Μάλιστα, αν προσέξει κανείς τον τρόπο με τον οποίο ο Δένδιας απάντησε στην σχετική ερώτηση κατά την  συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, θα διαπιστώσει ότι ο ίδιος το έμαθε τελευταίος και δεν τού άρεσε καθόλου αυτό. Ερωτηθείς, λοιπόν, αν «διεξάγεται παράλληλα και κάποιος παρασκηνιακός διάλογος», ο Δένδιας επισήμανε αρχικά ότι «σωστός αποδέκτης της ερώτησης θα ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και όχι ο Έλληνας υπουργός των Εξωτερικών».

Με τον τρόπο αυτό, ο Δένδιας «κάρφωσε» τον Τσαβούσογλου επειδή κι εκείνος με τη σειρά του είχε… «καρφώσει» την μυστική συνάντηση – που δεν έμεινε μυστική. Όμως, η δυσφορία Δένδια κρύβεται στην επόμενη φράση του: «Είναι αυτονόητο, νομίζω υπήρξε σχετική ανακοίνωση, η ανακοίνωση των διπλωματικών πηγών ή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου επ’ αυτού», πρόσθεσε, δείχνοντας την… μη εμπλοκή του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

«Βεβαίως η γερμανική Προεδρία έχει τη δυνατότητα να ζητά οποιεσδήποτε διευκρινίσεις από οποιοδήποτε κράτος – μέλος. Και βεβαίως υπάρχουν και είναι ευκταίο να υπάρχουν επαφές υπηρεσιακών παραγόντων. Μέχρι εκεί όμως. Εάν η Τουρκία θέλει αυτό να το εμφανίσει ως διάλογο για να μπορέσει να αποτινάξει από πάνω της την πιθανότητα των κυρώσεων, νομίζω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω», κατέληξε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, που αφενός έδειξε να μην γνώριζε και να μην έχει εμπλοκή στην τριμερή του Βερολίνου, αφετέρου την υποβάθμισε ως «επαφή υπηρεσιακών παραγόντων». 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:31
Exit mobile version