ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:33
MENU CLOSE

Ψητός χαλβάς του μπακάλη σε πήλινο

07.08.2020 08:33

 

  • 500 γραμμάρια ταχινένιο χαλβά βανίλια ή ανάμικτο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • Τριμμένα καρύδια, φιστίκια ή φουντούκια για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ, συνθλίψτε με πιρούνι το χαλβά μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το γάλα και ανακατέψτε καλά. Πρέπει σε αυτό το σημείο να έχετε ένα μίγμα απαλό και πηχτό, χωρίς μεγάλα κομμάτια.

Βάλτε το σε ένα πήλινο σκεύος ή σε μικρά πήλινα φορμάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάλτε το χαλβά από το φούρνο, διακοσμήστε το με τριμμένα φουντούκια, φιστίκια ή καρύδια και σερβίρετέ το ζεστό. Μπορείτε να το απολαύσετε με μια μπάλα παγωτό και να απογειώσετε τη γεύση του!!!

 

Συμβουλή

Αν χρησιμοποιήσετε φυτικό γάλα αμυγδάλου ή φιστικιού έχετε ένα νηστήσιμο επιδόρπιο που ταιριάζει ιδανικά και με τα ψάρια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version