Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε λίγες μέρες θα μπούμε στην φθινοπωρινή σεζόν και τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες όσον αφορά τα κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ μας θα πρέπει να είναι λιγότερο φρουτένια από τα καλοκαιρινά, σε πιο ζεστές αποχρώσεις και φυσικά με πιο ισχυρή γεύση, ώστε να ξεχνάμε ότι ο καιρός αρχίζει να γίνεται λιγάκι πιο δροσερός.
Επιλέξαμε 5 κοκτέιλ τα οποία θα σας εντάξουν όμορφα στο φθινοπωρινό κλίμα, μέχρι φυσικά να αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια και αρχίσουμε να επιλέγουμε κάποια κοκτέιλ για πιο χαμηλές θερμοκρασίες.
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι του ουίσκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την βρέχουμε με την ανγκοστούρα. Αν είναι κύβος, τον πιέζουμε με το γουδοχέρι ή ένα κουταλάκι να λιώσει καλά. Αν είναι σκληρή και δεν λιώνει εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη σόδα (περίπου 1 κουταλιά της σούπας). Προσθέτουμε 4 – 5 παγάκια και το ουίσκι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος του πορτοκαλιού δύο λωρίδες από τη φλούδα του. Διπλώνουμε μία-μία τις λωρίδες στη μέση, πάνω από το ποτήρι, με το εξωτερικό μέρος του φλοιού τους προς τα έξω, έτσι ώστε να απελευθερωθούν μέσα στο ποτό τα αιθέρια έλαιά τους. Ανακατεύουμε λίγο με έναν αναδευτήρα για να ανακατευτεί το ουίσκι με την λιωμένη ζάχαρη και… άσπρο πάτο!
Διαδικασία
Σε ένα ποτήρι αναδεύσεως βάζετε όλα τα υλικά και άφθονο σκληρό πάγο. Ανακατεύετε µε προσοχή – µε κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και όχι κυκλικές (γιατί έτσι δεν λιώνει εύκολα ο πάγος )- και σερβίρετε σε old fashioned ποτήρια, χωρίς να προσθέσετε άλλο πάγο.
Για πιο ξηρή εκδοχή µπορείτε να αντικαταστήσετε το κόκκινο βερµούτ µε λευκό extra dry.
Διαδικασία
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ μαζί με σπασμένο πάγο. Ανακατέψτε καλά και στην συνέχεια σουρώστε σε ένα παγωμένο ποτήρι
Διαδικασία
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε παγωμένο ποτήρι με μία φέτα πορτοκάλι.
Διαδικασία
Προσθέστε τα συστατικά σε ένα σέικερ. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε γρήγορα για 30 έως 40 δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ένα ποτήρι. Προσθέστε ένα μεγάλο παγάκι και γαρνίρετε με μια φλούδα ποστοκαλιού τυλιγμένη γύρω από ένα κεράσι Luxardo.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.