ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:04
MENU CLOSE

Σοκ και δέος από την Κίνα: Ετοιμάζει ένα «σούπερ F-35»; (Photos)

03.09.2020 17:38

 

Ωστόσο, φαίνεται ότι το Πεκίνο δεν αρκείται στις δάφνες του, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το National Interest, ήδη βρίσκεται σε φάση μελέτης για την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους 6ης γενιάς, παρότι ήδη αναπτύσσει τα FC-31 (stealth μαχητικό) και H-20 (stealth βομβαρδιστικό).

Κορυφαίο στέλεχος της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας, σε άρθρο του, περιέγραψε λίγο-πολύ τα χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους, το οποίο δεν θα στηρίζεται πλέον στην ευελιξία και την ικανότητα να κάνει εντυπωσιακές μανούβρες σε αερομαχίες, αφού πλέον υπάρχουν τα βλήματα μεσαίας και μεγάλης απόστασης.

Αντιθέτως, λέει ο Κινέζος τεχνικός, η έμφαση πρέπει να δωθεί στις stealth ιδιότητες του νέου αεροσκάφους, καθώς και στην ικανότητά του να συγκεντρώνει, να αναλύει και να αξιοποιεί, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, δεδομένα που θα του επιτρέπουν να είναι πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης.

Όπως σημειώνει το άρθρο, η περιγραφή αυτή μοιάζει να αποτελεί μέρος των βασικών χαρακτηριστικών του αμερικανικού F-35, το οποίο μπορεί να μην μοιάζει ιδιαίτερα ικανό σε αερομαχίες, αλλά διαθέτει εξαιρετικά προηγμένα συστήματα «αντίληψης» που δίνουν τεράστια πλεονεκτήματα στον πιλότο του.

Με βάση αυτά τα δεδομένα -και, αν τελικά το Πεκίνο δώσει το πράσινο φως-, τότε η Κίνα ενδεχομένως να στοχεύει για την επόμενη γενιά αεροσκαφών της να δημιουργήσει ένα «σούπερ F-35», το οποίο θα είναι stealth, και παράλληλα, υπερδικτυωμένο για να αντιμετωπίζει απειλές εκ του μακρόθεν. Ίδομεν…

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 11:04
Exit mobile version