ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:53
MENU CLOSE

Έμπλεξε η Τέιλορ Σουίφτ: Στα δικαστήρια για το «Shake It Off» - Την κατηγορούν ότι το... έκλεψε (Video)

07.09.2020 14:52
 
Προβλήματα με τη δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα αποκτήσει η Τέιλορ Σουίφτ, καθώς δικαστής του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Λος Άντζελες αποφάσισε ότι οι δυο τραγουδοποιοί που ισχυρίζονται πως η μεγάλη επιτυχία της τραγουδίστριας του 2014 «Shake It Off» είναι εμπνευσμένη από δικό τους τραγούδι, μπορεί και να έχουν δίκιο.
 
Ο δικαστής των ΗΠΑ, Michael Fitzgerald, δήλωσε ότι οι τραγουδοποιοί Sean Hall και Nathan Butler «έχουν επαρκώς στοιχειοθετήσει την προστασία μιας διάταξης ή μιας ακολουθίας δημιουργικής έκφρασης» και η χρήση στο τραγούδι της Σουίφτ είναι αρκετά παρόμοια μ’ αυτήν, οπότε δεν μπορεί να απορρίψει τους ισχυρισμούς τους.

Το τραγούδι της Σουίφτ έχει τους στίχους: «Cause the players gonna play, play, play, play, play and the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate». Ο Fitzgerald απέρριψε την αξίωση των Hall και Butler το 2017. Είπε τότε ότι οι στίχοι τους δεν ήταν ιδιαίτερα πρωτότυποι για να δικαιούνται προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Την επόμενη, όμως, χρονιά η απόφαση αυτή ανετράπη στο εφετείο.
 
Οι Hall και Butler διεκδικούν μερίδιο από τα κέρδη του τραγουδιού της Σουίφτ, το οποίο πούλησε περισσότερα από 9 εκατομμύρια αντίτυπα από την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Οι εκπρόσωποι της Σουίφτ αμφισβητούν τους ισχυρισμούς των Hall και Butler, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή: «αρπαγή χρημάτων».
 
Πηγή: iefimerida.gr
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:52
Exit mobile version