ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:28
MENU CLOSE

Ανησυχητική έρευνα δείχνει μεταλλαγμένο και πιο μεταδοτικό τον κορωνοϊό - Νέα δεδομένα με μάσκα και πλύσιμο χεριών;

24.09.2020 08:59

 

Όπως υποστηρίζουν μια από αυτές τις μεταλλάξεις του ιού τον έχουν κάνει πιο μεταδοτικό. Ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία ότι αυτές οι μεταλλάξεις έχουν κάνει τον ιό πιο θανατηφόρο ή άλλαξαν τα κλινικά του αποτελέσματα. Όλοι οι ιοί παρουσιάζουν γενετικές μεταλλάξεις και οι περισσότερες είναι ασήμαντες, λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Washington Post, οι κορωνοϊοί όπως ο SARS-CoV-2 είναι σχετικά σταθεροί, επειδή έχουν έναν μηχανισμό διόρθωσης καθώς αντιγράφονται. Ωστόσο, κάθε μετάλλαξη είναι μια «ζαριά» και με τη τόσο διαδεδομένη μετάδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες – η οποία συνεχίζει να βλέπει δεκάδες χιλιάδες νέες, επιβεβαιωμένες λοιμώξεις καθημερινά – ο ιός είχε πολλές ευκαιρίες να αλλάξει, ενδεχομένως με ενοχλητικές συνέπειες, αναφέρει στη μελέτη ο συγγραφέας James Musser του Houston Methodist Hospital.

Από την άλλη όμως, η αύξηση της μεταδοτικότητάς του πιθανώς να επηρεάσει τη δυνατότητα περιορισμού του, καθώς μπορεί πλέον να ξεπερνά τα εμπόδια που του θέτουμε, όπως είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών.

Πηγή: skai.gr/Washington Post

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09
Exit mobile version