ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:59
MENU CLOSE

Η Τουρκία «δείχνει τα δόντια» της: Ετοιμάζεται να δοκιμάσει επίσημα τους S-400

02.10.2020 14:41
 
Σε μία κίνηση-μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, η Τουρκία ετοιμάζεται να θέσει σε Πλήρη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που απέκτησε από τη Ρωσία.
 
Σύμφωνα με το Turkish Minute, το οποίο επικαλείται επίσημες πηγές, μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, η Τουρκία θα δοκιμάσει το ρωσικό οπλικό σύστημα σε περιοχή κοντά στην πόλη Σινώπη, ώστε να διαπιστώσει αν είναι απολύτως έτοιμο και λειτουργικό.
 
Η δοκιμή θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη εναέριων στόχων τύπου «Banshee» στην περιοχή, ώστε να δοκιμαστεί η ικανότητα του πυραυλικού συστήματος, η αγορά του οποίου προκάλεσε ρήγμα στις σχέσεις της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ.
 
Οι πηγές δείχνουν ότι η Τουρκία ήδη έχει προχωρήσει σε δοκιμές του ραντάρ του συστήματος, ενώ οι δοκιμές των πυραύλων που θα γίνουν από τις 5 ως τις 16 Οκτωβρίου, θα έχουν την έγκριση του ίδιου του προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Η κίνηση της Άγκυρας θεωρείται ως ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη, καθώς η δοκιμή των S-400 μπορεί  να ενεργοποιήσει τον νόμο που πέρασε τον Ιούλιο στις ΗΠΑ και προβλέπει κυρώσεις κατά χωρών που αντιμετωπίζονται ως «αντίπαλοι» της χώρας.
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:59
Exit mobile version