ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:37
MENU CLOSE

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Γιατί δεν έχω κάνει το εμβόλιο

23.01.2021 13:57

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο «σκληρός» πολιτικός, ο οποίος σήμερα είναι 78 ετών, είπε: «θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, διότι δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου».

Μάλιστα σε άλλη ερώτηση για το εάν οι βουλευτές πρέπει λάβουν προτεραιότητα, ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου εξήγησε πως «υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό».

«Σε άλλες χώρες, κάποιοι επώνυμοι -όχι μόνον πολιτικοί- κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Στη Γερμανία, όμως, ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί», προσέθεσε.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο άλλοτε ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε: «Ήταν μια επιθυμία την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, διότι στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω», κατέληξε.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:31
Exit mobile version