ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:53
MENU CLOSE

Αποζημίωση για μειωμένα ενοίκια: Δυνατότητα για νέες δηλώσεις COVID

10.03.2021 17:52

 

Νέα δήλωση COVID θα μπορούν να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.

1.Για υποβολή αρχικών δηλώσεων COVID από ιδιοκτήτες ακινήτων που:
-Οι ενοικιαστές τους (της κύριας και φοιτητικής κατοικίας) δηλώθηκαν αναδρομικά από τους εργοδότες τους ως τελούντες σε αναστολή και τους ενημέρωσαν με πολύμηνη καθυστέρηση ότι δικαιούνται μείωση του μισθώματος την οποία τους επέβαλαν αναγκαστικά με παρακράτηση από τα επόμενα μισθώματα, αδιαφορώντας για το ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες αυτούς είχε εν τω μεταξύ εκπνεύσει ή έχασαν τις προθεσμίες από έλλειψη ενημέρωσης ειδικά κατά τη πρώτη περίοδο μειώσεων.

2. Για υποβολή διορθωτικών δηλώσεων COVID που απορρίφθηκαν κυρίως διότι:
– Οι ενοικιαστές τους δεν τους είχαν γνωστοποιήσει ότι είχαν παραχωρήσει τη χρήση και εκμετάλλευση του ακινήτου τους σε τρίτους, συμβατικά ή και μη.
-Ανέγραψαν λανθασμένα ή με μικρή απόκλιση το ποσό του αρχικού (λόγω εν τω μεταξύ αναπροσαρμογής του) ή του μειωμένου ενοικίου ή συμπεριέλαβαν στο ποσό και το χαρτόσημο.
-Δήλωσαν λανθασμένα τη χρήση του ακινήτου τους.
-Δεν είχαν υποβάλει προηγουμένως δήλωση πληροφοριακών στοιχείων ότι η μίσθωση είναι ενεργή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 22:53
Exit mobile version