ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 18:08
MENU CLOSE

Χαλβαδοκορμός με ταχίνι, κακάο και φιστίκια

14.03.2021 08:01

 

Είναι η καλύτερη εκδοχή του αγοραστού χαλβά και μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εκδοχές του, όπως με επικάλυψη σοκολάτας, νιφάδες σοκολάτας και ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες και αμύγδαλα, ξερά φρούτα και φουντούκια και οτιδήποτε άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά

Για τον λευκό χαλβά

  • 200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη αν προτιμάτε τη νηστίσιμη εκδοχή
  • 450 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμμάρια ταχίνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γραμμάρια φυστίκια Αιγίνης

Για τον χαλβά κακάο

  • 10 γραμμάρια κακάο
  • 40 γραμμάρια ταχίνι

Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο -ή τη μαργαρίνη για τη νηστίσιμη εκδοχή- σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αργά το αλεύρι και ανακατέψτε το μίγμα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου πάρει το χρώμα της άμμου και αρχίζει να μυρίζει ελαφρώς. Προσθέστε την κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Τώρα αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε αργά το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ρίξτε και τα φιστίκια. Αν θέλετε, χρωματίστε το μισό μίγμα του χαλβά με 10 γραμμάρια κακάο και 40 γραμμάρια ταχίνι για να δημιουργήσετε το εφέ μάρμαρου. Στρώστε μια φόρμα για κέικ ή ένα μπολ με ζελατίνα, πασπαλίστε με ψιλοκομμένα φιστίκια αν θέλετε και πιέστε το μείγμα του χαλβά. Για να δημιουργήσετε το ανάμικτο εφέ, βάλτε εναλλάξ κουταλιές από τον λευκό και ύστερα από τον καφέ χαλβά, συνεχίζοντας σε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα μίγματα. Σκεπάστε με τη ζελατίνα και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάλτε τον στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.09.2025 18:08
Exit mobile version