ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 04:53
MENU CLOSE

Την ποινική δίωξη των βασανιστών του ζητά ο Αριστοτέλης Παπαζαχαριουδάκης

20.03.2021 15:09

Πέντε ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Αριστοτέλη Παπαζαχαριουδάκη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με την καταγγελία του για τον πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ, μια μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο. Ημουν δεμένος πισθάγκωνα και φορούσα κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν, μου ζητούσαν επανειλημμένα να πω ποιας ομάδας είμαι οπαδός. Τους εξηγούσα ότι δεν είμαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: “Στ’ @@χίδ@@ μας, θα πεις μια ομάδα”», είχε αναφέρει στη σοκαριστική συνέντευξή του.

Τον παρέπεμψαν σε ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τον παρέπεμψε σε ιατροδικαστή.

Στην ερώτηση των αστυνομικών αν επιθυμεί την ποινική δίωξη των βασανιστών του απάντησε κατηγορηματικά.

Οταν έλαβε κλήση για κατάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σχολίασε στο Facebook: «Αν και αναρχικός, θα κάνω την ηθική υποχώρηση και θα εμφανιστώ για να καταθέσω κάθε λεπτομέρεια, από τη στάση του πιο μικρού αστυνόμου που το επέτρεψε ώς τους βασανιστές μου και το τηλεφώνημα με τον “Κύριο Μιχάλη”. Οχι με κάποια αυταπάτη πως θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι βασανιστές μου. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα προϋπέθετε να ερημώσει η μισή ΓΑΔΑ και να κάτσει στο εδώλιο η πολιτική ηγεσία του τόπου. Αλλά για να αποδείξω περίτρανα στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η όποια δικαίωση δεν θα έρθει από εκεί. Με μοναδική την ελπίδα μου ότι θα χάσουμε επιτέλους δοσμένες ελπίδες…»

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version