ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:48
MENU CLOSE

Πιέζει για άνοιγμα σχολείων στις 5 Απριλίου η κυβέρνηση - Δεν κατέληξαν σε εισήγηση οι ειδικοί

26.03.2021 15:43

Χωρίς αποφάσεις για σχολεία, λιανεμπόριο και μετακινήσεις, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών, καθώς αναμένεται να παρθούν σε νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα. Πρόταση για άνοιγμα σχολείων από το υπουργείο Παιδείας.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων βρέθηκαν τα σχολεία, με την κυβέρνηση να πιέζει να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο, αλλά και το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Ειδικότερα, στην επιτροπή κατατέθηκε πρόταση από το υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων στις 5 Απριλίου με την προϋπόθεση οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό κάθε εβδομάδα.

Tο σενάριο για το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων, του λιανεμπορίου, των σχολικών βαθμίδων και της εστίασης αναμένεται να εξεταστεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου ειδικοί και κυβέρνηση να έχουν στα χέρια τους τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να πουν πότε μπορεί να ανοίξει η κοινωνία και η αγορά, καθώς -όπως επισημαίνουν- πρόκειται για ένα δυναμικό φαινόμενο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 12:48
Exit mobile version