search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:20
MENU CLOSE

«Βόμβα» Βορίδη για άρση περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων – Επικαλέστηκε δηλώσεις της Τζάκρη

12.04.2021 14:04
voridis_new

Την κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν για την ψήφο των αποδήμων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε εντός των επόμενων ωρών θα καταθέσει νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών αυτών, τους οποίους χαρακτήρισε «άδικους» και «υποτιμητικούς» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την άρση τους, καθώς η Νέα Δημοκρατία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τις απαιτούμενες 200 ψήφους που χρειάζονται για την αλλαγή αυτή.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε δήλωση της αρμόδιας τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με αρμοδιότητα των απόδημο Ελληνισμό η οποία σε συνέντευξή της στον Εθνικό Κήρυκα τάσσεται υπέρ της κατάργησης των περιορισμών. Ειδικότερα στην συνέντευξή της αυτή σημειώνει, μεταξύ άλλων: «όχι μόνο θα δώσουμε τη μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσουμε αμέσως μόλις επιστρέψουμε στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι άδικοι. Υποτιμητικοί. Δεν έχω λόγια να τους χαρακτηρίσω. Πρέπει οι Έλληνες της Διασποράς να συνειδητοποιήσουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές της Κεντροδεξιάς, αλλά το στενό συμφέρον μιας κλειστής οικονομικής «ελίτ» που διαλύει, από απληστία, την ελληνική κοινωνία».

Ζαχαριάδης: άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι

Σε μια πρώτη αντίδραση ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης που μετείχε στην ίδια εκπομπή έκανε λόγο για άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι με την ψήφο των αποδήμων έκανε λόγο ο κ. Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τη διαδικασία και επιθυμεί να ανοίξει την συζήτηση για να κάνει μικροκομματικά παιχνίδια.

«Όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί μπήκαν για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.

Οι περιορισμοί στο νόμο Θεοδωρικάκου

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το φθινόπωρο του 2019 επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου κατόπιν διαβούλευσης με τα κόμματα και των προϋποθέσεων που έθεταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για να το ψηφίσουν προέβλεπε ότι Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχουν οι εκλογείς οι οποίοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

ΚΚΕ: Να σταματήσουν τα παιχνίδια τώρα – Λαγός της ΝΔ η Τζάκρη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων και τα κριτήρια που αυτό έθετε ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία πριν ενάμιση χρόνο, αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη και στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών της ΝΔ Μ. Βορίδης, με συνεντεύξεις τους, ανοίγουν θέμα κατάργησης αυτών των κριτηρίων.

Ουσιαστικά η κα Τζάκρη εξελίσσεται σε “λαγό” της ΝΔ και ευρύτερων σχεδιασμών και προκαλεί μια συζήτηση για να αμφισβητηθεί και να αναθεωρηθεί αυτό που τα κόμματά τους πρόσφατα ψήφισαν στη βουλή. Αν δεν υπάρχει άλλου τύπου συνεννόηση ανάμεσα στις ηγεσίες των κομμάτων τους, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη…

Να σταματήσουν αμέσως τώρα τα πολιτικά παιχνίδια με τους απόδημους, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συμπαιγνία προφανώς του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15