search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:04
MENU CLOSE

Ανοιχτά μουσεία από 14 και θερινά σινεμά από 21 Μαΐου εισηγούνται οι ειδικοί

07.05.2021 15:36
mouseio-new-011

Τις προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το άνοιγμα των μουσείων, θεάτρων και των θερινών κινηματογράφων, υιοθετεί η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα, οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, θερινοί κινηματογράφοι στις 21/5 και ανοικτά θέατρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα στις 28/5. Παράλληλα, για το ζήτημα των μουσικών εκδηλώσεων εξετάστηκε το άνοιγμά τους με self tests, ίσως και με την προϋπόθεση του εμβολιασμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από 17 Μαΐου ξεκινούν σε μικρά γκρουπ των δέκα ατόμων οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, για τα παιδιά που υποβάλλονται σε δύο σελφ τεστ την εβδομάδα.

Νωρίτερα είχε μιλήσει στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή» ανέφερε ο κ. Γιατρομανωλάκης, ο οποίος ερωτώμενος εάν είναι δυνατόν νωρίτερα από τις 21 Μαΐου το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των θεάτρων είπε ότι «υπάρχουν τρία ζητήματα:

1. Η πληρότητα που θα καταστήσει τους κινηματογράφους βιώσιμους.

2. Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23:00 πέφτει πάνω στη δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού.

3. Η διανομή των ταινιών».

«Η επόμενη δραστηριότητα είναι στις 28 Μαΐου και έχει να κάνει με αυτό που λέμε θέαμα και ακρόαμα με την προυπόθεση ότι μιλάμε πάντα για ανοιχτούς χώρους συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού ο οποίος ειδικά για τις συναυλίες είπε «μιλάμε πάντα για καθήμενους», ενώ σε ερώτηση εάν εξετάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου υποβάλλονταν σε τεστ οι θεατές λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας ο κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε: «προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τα σελφ τεστ πριν την έναρξη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς».

Νωρίτερα, την ημερομηνία άρσης των περιορισμών στο λιανεμπόριο αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης,

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα μέτρα που έφερε το lockdown στα καταστήματα ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:02