search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 10:47
MENU CLOSE

Θρίλερ με νεαρή φάλαινα που παγιδεύτηκε στον Τάμεση (Videos)

10.05.2021 21:45
Minke_Whale_new

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η πρόσπάθεια διασωστών στη Βρετανία να βγάλουν στη θάλασσα μια νεαρή φάλαινα που μοιάζει να έχει αποπροσανατολιστεί και παγιδευτεί στον Τάμεση.

Οι Βρετανοί διασώστες απελευθέρωσαν το πρωί της Δευτέρας τη φάλαινα, που είχε αποκλειστεί στον Τάμεση, όμως εκείνη δεν κατάφερε να φύγει, καθώς ανέβηκε ξανά τον ποταμό αντί να βγει στα ανοικτά.

Η ρυγχοφάλαινα, με μήκος 3-4 μέτρα, εντοπίστηκε την Κυριακή στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Ανήσυχος για πιθανό τραυματισμό της, ένας κτηνίατρος εξέτασε και φρόντισε το κητοειδές, πριν από την επέμβαση του Royal National Lifeboat Institute (RNLI), μια επιχείρηση που χαιρέτισαν ζητωκραυγάζοντας εκατοντάδες θεατές.

Γύρω στη 01.00 το πρωί οι ομάδες του RNLI, πυροσβέστες του Λονδίνου και της υπηρεσίας διάσωσης της θαλάσσιας ζωής κατάφεραν να απελευθερώσουν τη φάλαινα, με τη βοήθεια ενός φουσκωτού πλωτήρα.

Ανησυχία για την κατάστασή της

Εκείνη, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει, την ώρα που οι διασώστες «την οδηγούσαν σε ένα βαθύτερο σημείο του ποταμού», εξήγησε μια εκπρόσωπος τύπου του RNLI, επισημαίνοντας πως το μικρό θηλαστικό «επιδείκνυε ανησυχητική συμπεριφορά», σε σημείο που οι «ειδικοί, οι οποίοι ήταν παρόντες, φοβούνται πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Έκτοτε, το κητοειδές εθεάθη, αρχικά, το πρωί να κατευθύνεται προς τα ανατολικά και τη Βόρεια Θάλασσα. Όμως, άλλοι μάρτυρες περιγράφουν ότι ανέβαινε το ρεύμα. Είναι ένα «περιστατικό πολύ σπάνιο και ασυνήθιστο», εκτιμά ο επιπυραγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λονδίνου Γκλεν Νικολαϊδης.

«Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν αντικρίσαμε το καημένο το θηλαστικό, δεν συμβαίνει καθημερινά κάτι σαν κι αυτό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζέικ Μάνκετο, ηλικίας 20 ετών, ένας κάτοικος της περιοχής.

Photo: Kris Mikael Krister

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 10:46