search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Ντελιβεράς που είχε ατύχημα εν ώρα εργασίας δικαιώθηκε και θα πάρει αποζημίωση 17.944 ευρώ

19.05.2021 18:39
delivery_vroxi-new

Το περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Ντελιβεράς ο οποίος εν ώρα εργασίας είχε ένα ατύχημα με το μηχανάκι του δικαιώθηκε από τα δικαστήρια και θα λάβει αποζημίωση 17.944 ευρώ.

Μάλιστα όταν έκανε την καταγγελία, το καφέ στο οποίο εργαζόταν του έκανε μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.


Όμως πλέον με την απόφαση του μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης η εταιρία αυτή θα κληθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποζημιώσει τον άνθρωπο. Οι διανομείς είναι από τους εργαζόμενους που συχνά πυκνά πέφτουν θύματα των εργοδοτών τους, που τους αναγκάζουν να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση ή με μειωμένη ασφάλιση και με εξαιρετικά χαμηλό ωρομίσθιο.

Η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα διανομέων Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Σε γνωστή αλυσίδα καφέ στην περιοχή Ιπποκρατείου, συνάδελφος διανομέας είχε εργατικό ατύχημα. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε.

Η επιχείρηση αρνήθηκε να δηλώσει το ατύχημα ως εργατικό, φοβούμενη ότι θα αποκαλυφθεί η υποδηλωμένη εργασία όλων των διανομέων της καθώς και η μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας όπως ορίζει ο νόμος.

Ο εργαζόμενος θέλοντας να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και με τη βοήθεια της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, ην υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών κ.τ.λ.

Η επιχείρηση σε απάντηση των καταγγελιών, κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του συναδέλφου, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ και υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες. Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα.

-Ο ΕΦΚΑ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θες/νίκης (Διαδικασία Εργατικών Διαφορών) και το Μονομελές Εφετείο αναγνώρισαν το ατύχημα του εργαζομένου ως εργατικό.
-Η Επιθεώρηση Εργασίας επέβαλε πρόστιμο στην επιχείρηση για τη μη παροχή ΜΑΠ.
-Τα ΠΕΚΑ Κ. Μακεδονίας αναγνώρισαν την πλήρη απασχόληση των 3 διανομέων.
-Οι Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Εισαγγελέας Εφετών Θεσ/νίκης, απέρριψαν με διάταξη τη μήνυση και την προσφυγή της επιχείρησης κατά του εργαζομένου, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα όσα αναφέρουν οι δύο εργοδότες.
-Το Μονομελές Εφετείο Θες/νίκης υποχρεώνει την επιχείρηση να καταβάλει στον εργαζόμενο, το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, για διαφορές δεδουλευμένων!»

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Φριχτό έγκλημα – Απαγωγέας άρπαξε από το κρεβατάκι του τετράχρονο και το δολοφόνησε (Video)

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα που κατηγορείται για 4 απόπειρες βιασμού στη Βούλα

Ναόμι Κάμπελ: Οργιάζουν οι φήμες για τη γέννηση της κόρης της (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 17:05