search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:07
MENU CLOSE

Φωτιά στον Σχίνο: Αναζωπύρωση κοντά στα Μέγαρα – Εντολή για νέα εκκένωση οικισμού

21.05.2021 14:33
FOTIANEO

Εντολή για προληπτική εκκένωση στους οικισμούς Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι, στην περιοχή του Πευκενέα στα Μέγαρα, έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς κοντά στα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι απομακρύνονται με ασφάλεια, την ώρα που μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας.

«Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα. Βελτιωμένη είναι πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθροκογιάννης, ενώ προσθέτει πως οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς αντιμετωπίζονται δραστικά.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η Κορινθία και η Δυτική Αττική, βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη πάνω από 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ έχουν καεί και περιουσίες.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά και με τον χρόνο ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά, με τους ανέμους που χθες το βράδυ έφτασαν τα 8 μποφόρ, να έχουν κοπάσει.

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη σε ένα μεγάλο μέτωπο, στα Γεράνεια Όρη, για δεύτερο 24ωρο, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Ολυμπος”, ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Ειδήσεις σήμερα

Πυρκαγιά στο Σχίνο: Πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη – Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις (Photos/Video)

Γεράνεια όρη: Δορυφόρος αποτυπώνει την καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά (Photos)

Χαρδαλιάς: Στάχτη πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα στα Γεράνεια Όρη – Τι απάντησε για το 112 (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31