search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33
MENU CLOSE

Ο Αθανάσιος Λασκαρίδης διαχωρίζει τη θέση του από τον αδελφό του Παναγιώτη (Video)

24.05.2021 14:30
efoplist;es new

Αναταραχή έχει προκύψει στον εφοπλιστικό χώρο μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη σε σχέση με την Ναυτιλία, την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Αθανάσιος Λασκαρίδης με σημερινή του δήλωση στο Πρώτο Θέμα, διαχωρίζει με σαφήνεια τη θέση του από τις απόψεις που εξέφρασε προσφάτως ο αδελφός του Παναγιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης σε συνέντευξη του είχε αμφισβητήσει τη συμβολή της ελληνικής πολιτείας στην στήριξη της Εμπορικής Nαυτιλίας.

Τι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Π. Λασκαρίδης; Οτι «οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον Πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι «μπορούν να χέ… τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα», όπως δήλωσε. «Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία» συμπλήρωσε ο κ. Λασκαρίδης.

Η δήλωση του κ. Αθανάσιου Λασκαρίδη έχει ως εξής:

«Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.

Η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν. 

Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει.
Λονδίνο, 24 Μαΐου 2021».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα Τα Νέα ιδιοκτησίας του επίσης εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη αναφέρει σε σχόλιο της για το ίδιο θέμα; «Η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών οφείλει αμέσως να πάρει θέση και να επιβάλει μέτρα. Δεν είναι δυνατόν, με τέτοιες δηλώσεις, να διασύρονται οι έλληνες εφοπλιστές και ένας ολόκληρος κλάδος με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και να μην υπάρξει ισχυρή αντίδραση. Ακόμη και αν χρειασθεί η αποπομπή του Π. Λασκαρίδη από το ΔΣ της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Τελος η εφημερίδα Δημοκρατία στηλιτεύει με σημερινό της πρωτοσέλιδο την μη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στα όσα δήλωσε ο εφοπλιστής και του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή.

Oι δηλώσεις του εφοπλιστή και η σιωπή του Μαξίμου προκάλεσαν την οξεία αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ, διά του αρμόδιου τομεάρχη Νεκτάριου Σαντορινού, να κάνει λόγο για ντροπιαστική για τη χώρα αμηχανία του υπουργού μπροστά στις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή. «Το βίντεο του “εμβρόντητου” και “άλαλου” υπουργού Ναυτιλίας αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την παντελή απουσία συγκροτημένης πολιτικής της Ν.Δ. για τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας, για την ενίσχυση του ελληνόκτητου στόλου και για τους Ελληνες ναυτικούς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Eιδήσεις σήμερα

Εμβολιασμένος προς Παγώνη: «Έκανα το εμβόλιο για σένα, είμαι ερωτευμένος» (Photo)

Ριτσώνα: Πέθανε μωράκι 8 μηνών στο νοσοκομείο

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί (Photo)

.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33