search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20
MENU CLOSE

Προσοχή: Αν έχετε τηλέφωνο Android, απεγκαταστήστε αυτές τις εφαρμογές

24.05.2021 21:12
android

Νέο πρόβλημα για τα κινητά τηλέφωνα Android, καθώς ουκ ολίγες εφαρμογές που χρησιμοποιούν περίπου 100 εκατομύρια χρήστες αποδείχθηκαν ανασφαλείς για τα προσωπικά δεδομένα τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας διαδικτύου και εφαρμογών Check Point Research, διαπίστωσε ότι λόγω κακής χρήσης υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους και βάσεων δεδομένων τρίτων εταιρειών, οι εφαρμογές αυτές αποκάλυπταν σε πραγματικό χρόνο προσωπικά δεδομένα χρηστών που τις είχαν εγκαταστήσει στα smartphones τους, όπως e-mail, φωτογραφίες, chats και κωδικούς πρόσβασης.

Οι άνθρωποι της εταιρείας εξήγησαν ότι ενώ οι βάσεις δεδομένων πραγματικού χρόνου είναι χρήσιμες για όσους γράφουν εφαρμογές, η κακή χρήση των εργαλείων αυτών μπορεί να δώσει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών σε διαδικτυακούς απατεώνες, τονίζοντας ότι οι developers θα πρέπει να προσέχουν για την ασφάλεια, όχι μόνο αυτής καθαυτής της εφαρμογής, αλλά και άλλων υπηρεσιών, όπως το υπολογιστικό νέφος, οι βάσεις δεδομένων πραγματικού χρόνου, ακόμα και τις ειδοποιήσεις.

Οι «ένοχες» εφαρμογές είναι πολλές και ποικίλες, από apps για ταξί, μέχρι εφαρμογές αστρολογίας και σχεδιασμού και κάποιες από αυτές λειτουργού σε εκατομμύρια συσκευές. Όλη η μελέτη της εταιρείας μαζί με τις εφαρμογές βρίσκεται αναλυτικά εδώ. Οπότε, αν έχετε κατεβάσει στο κινητό σας κάποια, καλό είναι να την απεγκαταστήσετε αμέσως.

Ειδήσεις σήμερα

Πιο κοντά στο τέλος του Android;

LG: Πώς από τρίτη σε παγκόσμιες πωλήσεις, φθάνει να κλείνει το τμήμα κινητών τηλεφώνων της

Προσοχή: Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε τηλέφωνο Android και «κολλάν» εφαρμογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:20