search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ξεσπάθωσε ο Τραμπ – «Από την αρχή έλεγα ότι ο ιός έφυγε από εργαστήριο»

25.05.2021 21:27
trump_new

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ερευνητές σε εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας παρουσίασαν συμπτώματα κορωνοϊού, πριν ξεσπάσει η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να αισθανθεί -δημοσία- δικαιωμένος.

«Είχα από την αρχή δίκιο, ήταν εμφανές», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβαλε κατά των μέσων ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας για ακόμη μια φορά ότι ο κορωνοϊός «ξεπήδησε» από εργαστήριο στην Κίνα. «Για μένα ήταν εμφανές από την αρχή, επικρίθηκα σφοδρά, ως συνήθως. Τώρα όλοι λένε ότι είχα δίκιο, ευχαριστώ», προσέθεσε στη δήλωσή του ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο ρεπορτάζ της η αμερικανική οικονομική εφημερίδα μοιάζει να… σιγοντάρει τον Τραμπ, καθώς αναφέρει ότι τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν (WIV) ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019 έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο SARS-CoV-2,

Η WSJ ανέφερε στο άρθρο της ότι νυν και πρώην αξιωματούχοι που έχουν γνώση των πληροφοριών που αφορούν τους ερευνητές του ινστιτούτου της Ουχάν εξέφρασαν διάφορες απόψεις για την ισχύ των στοιχείων που παρουσιάζονται στην έκθεση, με ένα μη κατονομαζόμενο πρόσωπο να δηλώνει ότι χρειάζεται «περαιτέρω έρευνα και επιβεβαίωση».

Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, ωστόσο ζητεί διαφάνεια στην έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος επίσης μοιάζει να αναθεωρεί αρχική έκθεσή του, σύμφωνα με την οποία η πανδημία ξεκίνησε ως ζωονόσος με τον ιό να περνά στον άνθρωπο, ενδεχομένως και σε κάποια «wet market» της κινεζικής πόλης.

Οι ΗΠΑ, η Νορβηγία, ο Καναδάς, η Βρετανία και άλλες χώρες εξέφρασαν τον Μάρτιο ανησυχίες για την έκθεση του ΠΟΥ σχετικά με την προέλευση της COVID-19 και ζήτησαν να γίνουν επιπλέον έρευνες και να δοθεί πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν τα πρώτα στάδια της επιδημίας.

Ειδήσεις σήμερα

Στο έλεος του Τραμπ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Γιουνκέρ από το Φόρουμ των Δελφών: Ο Τραμπ δεν κατάλαβε ποτέ τι είναι η Ε.Ε.

Κορωνοϊός: Απίστευτη εικόνα σε αγώνα μπάσκετ στη Νέα Υόρκη – Δεξιά οι εμβολιασμένοι αριστερά οι μη (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50