search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 01:16
MENU CLOSE

Με δια ζώσης συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ «σπάει» το lockdown της Βουλής

25.05.2021 14:56
tsipras_new

Με ατζέντα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, το νομοσχέδιο για το Εργασιακό και το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεδριάζει αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα της Ολομέλειας (και όχι στην αίθουσα της γερουσίας όπως συνηθίζεται) και θα ανοίξει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 17:30. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η συζήτηση επί τρεχουσών κοινοβουλευτικών διαδικασιών (Προανακριτική, λειτουργεία της Βουλής, κλπ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει εμπράκτως για την άρση του λοκντάουν της Βουλής καθώς σύμφωνα με πληροφορίες με δική του πρωτοβουλία επιδίωξε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας να γίνει αυτή τη φορά δια ζώσης (χωρίς πάντως να συναντήσει αντιρρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το συνεχιζόμενο λοκντάουν της Βουλής, την ώρα που ανοίγουν οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, είναι προσχηματικό και επιβάλλεται για μικροπολιτικούς λόγους από την κυβερνητική παράταξη. Ανακοίνωσε δε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέρχονται πλέον κανονικά στην Ολομέλεια με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται ήδη στις Επιτροπές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η μόνη έγνοια που έχει είναι να «ξηλώσει» το σύστημα της απλής αναλογικής που θεσμοθετήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με τον «Κλεισθένη Ι» και να το αντικαταστήσει με ένα σύστημα που επιφέρει τη μονοφωνία στις εκλογές για τους αιρετούς και τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι αφορά το Εργασιακό που αναμένεται να συζητηθεί και ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου, η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συζητήσει πτυχές του νομοσχεδίου και τρόπους δράσης απέναντι στο νομοσχέδιο.

Ειδήσεις σήμερα

Η νέα επένδυση του Λαλιώτη – Τι θα καλλιεργήσει στα Δολιανά

Νέα καρφιά Κύρτσου στην κυβέρνηση

Ο Τσίπρας θέλει ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Σοσιαλιστική Διεθνή; – Τι απαντά ο Παπανδρέου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04