search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:01
MENU CLOSE

Απάντηση Λουκασένκο για «αεροπειρατεία»: Εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Λευκορωσίας (Video)

26.05.2021 11:51
lukasenko_new

Τέσσερις ημέρες μετά την  αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair στο Μινσκ, τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κατηγορίες των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο πραγματοποίησε, σήμερα, την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα «αυτούς που θέλουν το κακό» της χώρας του ότι προσπαθούν να στραγγαλίσουν τη Λευκορωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta, στα πρώτα του σχόλια μετά την αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Ο Λουκασένκο υπεραμύνθηκε του τρόπου με τον οποίο η πρώην σοβιετική δημοκρατία διαχειρίστηκε την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair την Κυριακή και κατηγόρησε αυτούς που επέκριναν τη συγκεκριμένη ενέργεια ότι «παραβιάζουν κόκκινες γραμμές» και ότι εγκαταλείπουν την κοινή λογική στις επιθέσεις τους κατά της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με το Belta, ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι εξωτερικές δυνάμεις διεξάγουν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Λευκορωσίας.

Το Μινσκ καλεί τη Δύση σε συνομιλίες

Παράλληλα, η Λευκορωσία ζητά να διεξαχθούν συνομιλίες με τη Δύση και σημειώνει ότι το Μινσκ θα περιορίσει τις εισαγωγές καθώς και τη διαμετακόμιση από τη χώρα ως απάντηση σε τιμωρητικά μέτρα της Δύσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιου είδους διαμετακόμιση αφορά η απειλή, αν και ρωσικό πετρέλαιο και αέριο ρέει μέσω της Λευκορωσίας προς την Ευρώπη.

Eιδήσεις τώρα

Κύπρος: Ίχνη κοκαΐνης σε 5χρονο αγοράκι – Συνελήφθη ο πατέρας, καταζητείται η μητέρα

Βρετανία: Τρία εγκεφαλικά λόγω θρόμβωσης μετά από το εμβόλιο AstraZeneca

 Νιγηρία: Eπιδημία χολέρας «γονατίζει» τη χώρα – 20 νεκροί σε δύο εβδομάδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:00