ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 11:54
MENU CLOSE

Αυθεντικό Μεξικάνικο κέικ με 3 γάλατα (tres leches)

27.05.2021 07:00

Ένα εξαιρετικά ελαφρύ κέικ, που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του γάλακτος και δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν. Αφράτο και δροσιστικό, εμποτίζεται με ένα μείγμα από 3 είδη γάλακτος και συμπληρώνεται με μια ελαφριά σαντιγί.


Για το σιρόπι εμποτισμού

340 ml γάλα εβαπορέ
255 ml ζαχαρούχο γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
Για την επικάλυψη
470 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και αλευροβουτυρώστε ένα σκεύος 22 Χ 13 εκατοστά. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και αφήστε τα στη άκρη. Σε δύο άλλα μπολ διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα χτυπήστε τους κρόκους με τα ¾ φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας ελαφρά. Στη συνέχεια χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ τα ασπράδια για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουν κορυφές και ρίξτε και το ¼ φλιτζάνι ζάχαρης χτυπώντας καλά.

Ενώστε το μείγμα των κρόκων με τα στέρεα υλικά, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα και διπλώστε απαλά και τα ασπράδια, προσέχοντας να μην χαθεί ο αέρας αλλά να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε στη φόρμα τη ζύμη, ισιώστε με μια σπάτουλα και ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο.

Για το σιρόπι, απλά ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά σε μια κανάτα και μόλις κρυώσει καλά το κέικ, περιχύστε το απαλά, αφού έχετε τρυπήσει την επιφάνειά του με ένα πιρούνι. Για τη σαντιγί, χτυπήστε με το μίξερ καλά τα υλικά (παγωμένα) σε κρύο μπολ σε υψηλή ταχύτητα για 1 ή 1,5 λεπτό μέχρι να πήξει καλά και απλώστε την με μια σπάτουλα στην επιφάνεια του κέικ. Διακοσμήστε με φρούτα ή ότι άλλο επιθυμείτε και απολαύστε!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.11.2025 11:54
Exit mobile version