search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Ρωσία άρχισε εμβολιασμούς σκυλιών και γατιών

31.05.2021 16:06
pittie_new

Με ανάρτησή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα ενημερώνει ότι από αυτή την εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός σκύλων και γατών κατά του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση σκύλοι και γάτες θα εμβολιαστούν με με το CarnivakCov, το πρώτο εμβόλιο για ζώα στον κόσμο που αναπτύχθηκε στη χώρα.

Το CarnivakCov έχει δοκιμαστεί σε σκύλους, γάτες, αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα και έχει πάρει έγκριση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης και όλα τα πειραματόζωα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα έναντι του κορωνοϊού στο 100% των περιπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι στόχος του εμβολίου που αναπτύχθηκε για τα ζώα είναι ο περιορισμός ενδεχομένων μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι σκύλοι όσο και οι γάτες κινδυνεύουν να νοσήσουν από τον άνθρωπο και δεν μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο.

Είναι ενδεικτικό ότι εκατομμύρια μινκ στη Δανία θανατώθηκαν όταν κόλλησαν COVID-19 από τον άνθρωπο ενώ μολύνσεις μινκ εμφανίστηκαν και στη χώρα μας σε φάρμες εκτροφής.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός – εμβόλια: Γιατί δεν μας «πιάνουν» όλους το ίδιο – Ο ρόλος των «φυσικών δολοφόνων»

Διευθυντής CIA: Το εργαστήριο στην Ουχάν συνεχίζει να διεξάγει μυστικά στρατιωτικά πειράματα (Video)

Βασιλακόπουλος: Aπέχουμε ακόμη πολύ από την ανοσία της αγέλης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 14:18