search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:43
MENU CLOSE

Διευθυντής CIA: Το εργαστήριο στην Ουχάν συνεχίζει να διεξάγει μυστικά στρατιωτικά πειράματα (Video)

30.05.2021 15:54
ergastirio_mikroviologiko

Ο Μάικ Πομπέο, πρώην ΥΠΕΞ και διευθυντής της CIA, ισχυρίζεται πως υπάρχουν «σημαντικά στοιχεία» ότι ο ιός που προκαλεί την COVID-19 διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας (WIV) στην Ουχάν. Ανέφερε μάλιστα πως το συγκεκριμένο εργαστήριο διεξήγαγε μυστική στρατιωτική έρευνα και προειδοποίησε για επικίνδυνα πειράματα που συνεχίζονται.

«Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το εξής: γνωρίζουμε ότι κάποιοι μέσα από το εργαστήριο είχαν εμπλακεί σε προσπάθειες που συνδέονται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό», δήλωσε ο Πομπέο στο Fox News, χθες Σάββατο, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

«Αρνούνται να μας πουν τι ήταν αυτά τα πειράματα και να επιτρέψουν την πρόσβαση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», πρόσθεσε ο Πομπέο, λέγοντας ότι «αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα πρέπει να γνωρίζουμε…».

«Μόνο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γνωρίζει την απάντηση»

»Αυτό το εργαστήριο λειτουργεί ακόμη και πιθανότατα εξακολουθεί να διεξάγει την ίδια έρευνα η οποία κατέληξε στη διαρροή του ιού από το εργαστήριο», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές. «Μόνο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γνωρίζει την απάντηση. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει… ελπίζω ότι θα υπάρξει διμερής ώθηση να λογοδοτήσει η Κίνα», ανέφερε ο επικεφαλής της CIA.

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πομπέο κάνει αναφορά στη θεωρία περί εργαστηριακού ιού. «Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που αρρώστησαν εκεί, επιστήμονες που αρρώστησαν. Έκαναν πειράματα σε ιούς, αυξάνοντας την μεταδοτικότητά τους (“Gain of function”). Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να το ψάξει. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει την έρευνα που είχαμε ξεκινήσει», δήλωσε ο Πομπέο.

Οι δηλώσεις του Πομπέο έρχονται μετά την αποκάλυψη της Daily Mail για βρετανική έκθεση που υποστηρίζει πως Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν την COVID-19 σε ένα εργαστήριο στην Ουχάν και στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με εκδόσεις του ιού αντίστροφης μηχανικής, προκειμένου να φανεί ότι εξελίχθηκε φυσικά από νυχτερίδες.

Ειδήσεις σήμερα

NATO: Αμερικανοί στρατιώτες σε άσκηση, εισέβαλαν κατά λάθος σε βιοτεχνία! (Video)

Κορωνοϊός – εμβόλια: Γιατί δεν μας «πιάνουν» όλους το ίδιο – Ο ρόλος των «φυσικών δολοφόνων»

«Κεραυνοί» ΣΕΒ κατά νομοσχεδίου Χατζηδάκη: «Πολλά προβληματικά σημεία και ασάφειες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:40