search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Παγώνη: Πρέπει να προσέξουμε για να μην υπάρξει 4ο κύμα – Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες (Video)

31.05.2021 08:40
lockdown_new

Την αυξημένη πιθανότητα, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και δεν προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών, να υπάρξει και τέταρτο κύμα πανδημίας κορωνοϊού στην χώρα, επισήμανε το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη και εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς.

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το τείχος ανοσίας, είπε πως τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία και τέλος Αυγούστου θα έχουμε 75-80% ανοσία εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων.

Προσέθεσε, επίσης, ότι αν φτάσουμε σε αυτό το ποσοστό ανοσίας θα μπορούμε από 20 Σεπτέμβρη και μετά να βγάλουμε η μάσκα.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η Μ. Παγώνη είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη».

Παράλληλα, για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επίσης, επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση διπλής μάσκας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Ειδήσεις σήμερα

Ο Τσαβούσογλου σε Μαξίμου και ΥΠΕΞ – Τι περιμένει η Αθήνα

Εμβολιασμός: Ανάρπαστο το εμβόλιο της Johnson&Johnson για τους 18-29 – 50.000 ραντεβού σε λίγες ώρες! (Video)

Αλμυρός: 62χρονος πέθανε από έμφραγμα 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 23:23