search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:00
MENU CLOSE

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ για Περιβάλλον και Κλίμα – Θα ανοίξει με ομιλία Τσίπρα

03.06.2021 11:17
tsipras_new_1

Εκδήλωση για το Περιβάλλον και το Κλίμα πραγματοποιεί απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (20:00) η οποία θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος με θεματικές εκδηλώσεις, θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για το Περιβάλλον, την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση «Ελλάδα+Περιβάλλον».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι Ποιότητα Περιβάλλοντος, Δίκαιη Κοινωνία και Ισχυρή Οικονομία είναι στόχοι αλληλένδετοι, «δεν μπορούν παρά να γίνουν πραγματικότητα μαζί και από κοινού». Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το πραγματικό ζήτημα με οικονομικούς όρους δεν είναι αν πρέπει να υλοποιήσουμε την πράσινη μετάβαση αλλά πως θα το κάνουμε».

Η πράσινη μετάβαση πρέπει, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες και καλύτερες δουλειές όπου θα διασφαλίζεται το εισόδημα των εργαζομένων των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων ενώ θα πρέπει να δίνει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρείς σε μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που δίνεται με τους Πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ για ένα νέο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο για μα ισχυρότερη και ανθεκτικότερη οικονομία.

“Ναι” σε κλιματικό νόμο

Επιπλέον, θεωρούν ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν περιορίζεται στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και σε ένα νέο πιο πράσινο οικονομικό μοντέλο. Προϋποθέτει υγιή οικοσυστήματα (δασικά, υγροτοπικά, θαλάσσια, παράκτια κ.λπ.) για την ίδια την υποστήριξη της ζωής, την αναζήτηση λύσεων βασισμένων στη φύση.

Υπό αυτό το πρίσμα και για να πετύχει ο πράσινος μετασχηματισμός ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ ενός σαφούς κλιματικού νόμου, το συντομότερο δυνατό, «με συγκεκριμένα χρονικά βήματα που θα συνδέεται με τον προϋπολογισμό, θα εισάγει το κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ήδη ανακοινώσει ότι εκτιμά και στηρίζει την από τα κάτω προετοιμασία του κλιματικού νόμου, το έχει δηλώσει και στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ και στη Βουλή, και θα υπερασπιστεί αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζοντας τη μείζονα σημασία της.

Ποιοι συμμετέχουν

Σε όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά ακόμη θα αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά πληροφορίες αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη μιας «πράσινης επανάστασης» στην Ελλάδα, αλλά και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με (αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Ανδρικοπούλου- Σακοράφα, τ. Συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων

Μανώλης Πλειώνης, Καθηγητής ΑΠΘ, Διευθυντής & Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Μαρία Καμμά, Δήμαρχος Τήλου

Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος ΕΣΕΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας)

Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace

Νίκος Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών.

Σωκράτης Φάμελλος, πρώην Υπουργός, Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτη Πέρκα, Βουλευτής, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος-ΠΣ

Ρένα Δούρου, Τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ειδήσεις σήμερα

Κυβέρνηση: Μετά το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην επαρχία ετοιμάζεται να κλείσει και περιφερειακά νοσοκομεία – Στα κάγκελα η ΚΟ της ΝΔ

Εκλογικός συναγερμός και αντι-Ν.Δ. μέτωπο

«Κανονικότητα» και το έγκλημα;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32