search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:17
MENU CLOSE

Λιμάνι Πειραιά: Αναχωρούν με καθυστέρηση τα πλοία – Ανεστάλη η απεργία (Video)

03.06.2021 10:01
limani_peiraia_new

Κανονικά αποπλέουν από τις 9 το πρωί τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) προχώρησε σε μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί.

Οι ναυτεργάτες αντιδρούν και διαμαρτύρονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Η 24ωρη απεργία ξεκίνησε παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη αλλά όχι καταχρηστική και αρκετά ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Επιβάτες βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα-Πάρο-Νάξο, καθώς μέλη της ΠΕΝΕΝ και άλλων εργατικών σωματείων και σχημάτων είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 απόπλοι πλοίων.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Πλακιωτάκης για απεργία: Λανθασμένη πρακτική

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

Αντ. Νταλακογέωργος (ΠΕΝΕΝ): Δεν έχουμε τίποτα με τους επιβάτες

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία.

«Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προσπάθησε να εξηγήσει γιατί προέκυψε η ταλαιπωρία των επιβατών.

«Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα και πρωτίστως τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πρακτορεία τους. Δεν υποχωρήσαμε βλέποντας αυτή την εικόνα την οποία είχαμε υπολογίσει και είχαμε πάρει και σχετική απόφαση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους επιβάτες, ούτε θέλουμε κόντρα, αντιπαράθεση ή ταλαιπωρία. Αν το σύστημα κυβέρνηση- εφοπλιστές έπρατταν τα αυτονόητα, κανείς δεν θα υφίστατο την ταλαιπωρία που υπήρξε», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα

Λιμάνι Πειραιά: «Δεμένα» τα πλοιά λόγω 24ωρης απεργίας – Ουρές και αναμονή για εκατοντάδες ταξιδιώτες (Video)

Κυβέρνηση: Μετά το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην επαρχία ετοιμάζεται να κλείσει και περιφερειακά νοσοκομεία – Στα κάγκελα η ΚΟ της ΝΔ

Ο 18χρονος ΕΑΜίτης που επειδή δεν μαρτυρούσε, οι Γερμανοί τον πάτησαν με ένα τανκ – Η αθώωση του καταδότη του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:16