search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ (Video)

03.06.2021 08:45
apergia_limani_new

Στις 9 το πρωί θα αναχωρήσουν τελικά τα πρώτα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά καθώς ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ.

Όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας είχαν αίσιο τέλος καθώς αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε εννέα πλοία μεταξύ τους και το «blue star delos» να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού προσπάθησε να εξηγήσει γιατί προέκυψε η ταλαιπωρία των επιβατών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ αποσιώπησε την απεργία αυτή. Γι΄ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε ούτε επιθυμούσαμε. Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα και πρωτίστως τις ναυτιλιακές εταιρείες και τα πρακτορεία τους. Δεν υποχωρήσαμε βλέποντας αυτή την εικόνα την οποία είχαμε υπολογίσει και είχαμε πάρει και σχετική απόφαση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους επιβάτες, ούτε θέλουμε κόντρα, αντιπαράθεση ή ταλαιπωρία. Αν το σύστημα κυβέρνηση- εφοπλιστές έπρατταν τα αυτονόητα, κανείς δεν θα υφίστατο την ταλαιπωρία που υπήρξε».

Το πρωί και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά με αρκετό κόσμο που είχε προγραμματίσει να ταξιδεύψει καθώς δεν επιτρέπεται η επιβίβαση στα πλοία.

Ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων ζήτησε με επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Ειδήσεις σήμερα

Λιμάνι Πειραιά: «Δεμένα» τα πλοιά λόγω 24ωρης απεργίας – Ουρές και αναμονή για εκατοντάδες ταξιδιώτες (Video)

Κυβέρνηση: Μετά το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στην επαρχία ετοιμάζεται να κλείσει και περιφερειακά νοσοκομεία – Στα κάγκελα η ΚΟ της ΝΔ

Τσίπρας: Νέο ΕΣΥ με 15.000 μόνιμες προσλήψεις – Οι τρεις άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42