search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:19
MENU CLOSE

Παιχνίδια κερδοσκοπίας: Καταβαραθρώνεται το bitcoin με ένα tweet του Ίλον Μασκ

04.06.2021 17:34
bitcoin_new

Νέο χτύπημα στην αξία -και την αξιοπιστία ως επενδυτικά προϊόντα- στα κρυπτονομίσματα έδωσε ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες… απέταξε το bitcoin, επικαλούμενος περιβαλλοντικούς λόγους, κατάφερε και νέο χτύπημα στο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, με ένα και μόνο tweet του.

Στην ανάρτησή του ο Μασκ έχει ανεβάσει ένα μιμίδιο περί χωρισμού το οποίο και συνόδευσε με το ιμότζι μιας ραγισμένης καρδιάς και το hashtag #Bitcoin.

Όσοι είδαν την ανάρτησή του την ερμήνευσαν ως περαιτέρω απομάκρυνσή του από το κρυπτονόμισμα, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν μαζικές πωλήσεις στα ανταλλακτήρια και το bitcoin έφτασε να υποχωρεί κατά 7%.

Σύμφωνα με το CoinDesk, η αξία του υποχώρησε έως και 7% στα $36,723 στις 7 π.μ. στη Νέα Υόρκη. Ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg υποχώρησε έως και 7,3% και τo Etheurum υποχώρησε κατά 8% στα $2,629 και το dogecoin έχασε σχεδόν 13%.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι η Tesla δεν θα πουλούσε τα Bitcoin που διατηρούσε, αλλά θα έπαυε να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής, λόγω ανησυχιών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της εξόρυξης bitcoin, που θεωρείται ενεργοβόρα.

Ωστόσο οι αναρτήσεις ήταν αρκετές για να αναστατώσουν τις αγορές, που ήδη είναι ευάλωτες μετά την πτώση του Μαΐου. Το bitcoin είναι περίπου κατά 28.000 χαμηλότερα από το ρεκόρ που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου σχεδόν $65.000.

Bitcoin: Ο Ίλον Μασκ έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην τιμή

Έλον Μασκ: Η άλλη όψη της διαφορετικότητας (Videos)

Κρυπτονομίσματα: Χάος και πτώση ως και 40% στις τιμές τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:12