search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Tesla: Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε το τέλος των συναλλαγών με bitcoin – «Σκόνη» 365,85 δισ. δολάρια

13.05.2021 10:38
elon_musk_new

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η Tesla σταματά την χρήση του κρυπτονομίσματος για την αγορά οχημάτων.

Η ανακοίνωση «εξαφάνισε» αμέσως από την αγορά crypto 365,85 δισ. δολάρια, καθώς ήρθε μόλις λίγους μήνες αφότου ο Έλον Μασκ είχε ανακοινώσει ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε bitcoin, οδηγώντας σε ξέφρενο ράλι το κρυπτονόμισμα.

Όπως έγραψε το newmoney.gr, η εταιρεία επικαλείται ανησυχίες σχετικά με την χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.

Ο Μασκ δήλωσε τον Μάρτιο ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα με bitcoin.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά το tweet και διαπραγματεύεται στα 51.000 δολάρια (42.300 ευρώ), το χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου.

Ο Μασκ είπε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές, μόλις η εξόρυξη γίνει λιγότερο ενεργοβόρα.

«Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας/συναλλαγής του bitcoin» ανέφερε στο Twitter.

Δύο μέρες πριν τη σημερινή ανακοίνωσή του, ο Μασκ ξεκινούσε διαδικτυακή δημοσκόπηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. καλώντας τους περίπου 53,8 εκατομμύρια followers του να ψηφίσουν εάν συμφωνούν με την αποδοχή των dogecoins από την Tesla.

Ειδήσεις σήμερα

Αρνητικό ρεκόρ αμοιβών

Καραμούζης: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο εξυγίανσης

Κυβέρνηση… Κακοφωνίξ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:38