search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:13
MENU CLOSE

Απογραφή 2021: Πότε και πως θα γίνει φέτος

07.06.2021 14:49
ELSTAT NEW 2

Το 2021 αποτελεί έτος γενικής απογραφής πληθυσμού για την Ελλάδα, που συμπωματικά φέτος γιορτάζει και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Πρόκειται όμως για μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες, καθότι η πανδημία που έχει ξεσπάσει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλάζει τα δεδομένα της διαδικασία της απογραφής, η οποία θα πρέπει να διεξαχθεί σε έκτακτες υγειονομικές συνθήκες, κάτω από συγκεκριμένα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όπως ορίστηκε στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί με τίτλο Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συλλογή των στοιχείων της απογραφής πληθυσμού κατοικιών θα γίνει φέτος με ηλεκτρονική αυτοαπογραφή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πολιτικής (gov.gr-ΕΨΠ).

Εαν η αυτοαπογραφή δεν είναι δυνατή, η απογραφή θα γίνει με προσωπική συνέντευξη με η λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η ψηφιοποίηση των στοιχείων των Απογραφών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σε ειδικά διαμορφωμένη ασφαλή βάση της ΕΛ. ΣΤΑΤ.

Οι πολίτες μέσω αυτής της διαδικασίας θα μπορούν να αυτοαπογραφούν. Υπεύθυνο για αυτή τη διαδικασία θα είναι από φέτος  το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η παραδοσιακή μέθοδος θα ισχύσει και φέτος σε αυτή τη νέα απογραφή για όσους δεν μπορούν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά.

Αναμένεται να αφορά κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση και δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και θα διεξαχθεί μέσα από συνέντευξη και χρήση ερωτηματολογίων.

Η απογραφή διενεργείται το δεύτερο εξάμηνο του 2021 – δηλαδή από τον Ιούλιο και μετά – με τον ακριβή χρόνο διενέργειας της να καθορίζεται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Πληροφορίες θέλουν την διαδικασία να ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου.

Σεξουαλική επίθεση σε 17χρονη στα Γλυκά Νερά

Αντιδράσεων συνέχεια: Παίρνουν πίσω το βραβείο από την «ψυχολόγο» της Καρολάιν (video)

Φθιώτιδα: Νεκρός 48χρονος εργάτης σε εργοστάσιο στην Αταλάντη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59