search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:58
MENU CLOSE

Χάρι – Μέγκαν: Από το Megxit στη μικρή Λίλιμπετ – Νταϊάνα (Video/Photos)

08.06.2021 13:36
harry-meghan-new

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι απέκτησαν ο πρίγκιπας Harry και η Μέγκαν Μαρκλ το πρωί της Παρασκευής 4 Ιουνίου 2021 στο Νοσοκομείο Σάντα Μπάρμπαρα Κότατζ στην Καλιφόρνια, με τον ευτυχή πατέρα να είναι παρών στον τοκετό.

Το όνομα αυτής… Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ. Ένα όνομα που τιμά τόσο τη Βασίλισσα Ελισάβετ όσο και τη μνήμη της αδικοχαμένης Νταϊάνα.

«Με μεγάλη χαρά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, την Λίλιμπετ «Λίλι» Νταϊάνα Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι υγιείς και καλά και ξεκουράζονται στο σπίτι τους. Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας, ενώ απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια» ανέφερε -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση ο γραμματέας τύπου του ζεύγους.

Σπάζοντας για μια ακόμη φορά το πρωτόκολλο που ακολουθείται στις γεννήσεις νέων μελών τις βασιλικής οικογένειας, οι Χάρι και Μέγκαν επέλεξαν να είναι εκείνοι οι πρώτοι που θα ανακοινώσουν τη γέννηση της κόρης τους στο κοινό, με την επίσημη ανακοίνωση του παλατιού -που μάλλον πιάστηκε στον… ύπνο- να έρχεται 90 λεπτά αργότερα.

«Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, καθώς και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ ενημερώθηκαν και εκφράζουν την ευχαρίστησή τους σχετικά με τη γέννηση της κόρης του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ» ανέφερε η αρχική ανακοίνωση του παλατιού η οποία έγινε από εκπρόσωπο Τύπου, ενώ λίγο αργότερα, με μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter και στο Instagram, το παλάτι εξέφραζε εκ νέου τη χαρά του για την είδηση, επισημαίνοντας ότι η νεογέννητη κόρη των Χάρι και Μέγκαν, η Λίλιμπετ, είναι το ενδέκατο δισέγγονο της Αυτού Μεγαλειότητος.

«Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με τα χαρμόσυνα νέα της άφιξης της μικρής Λίλι. Συγχαρητήρια στον Χάρι, την Μέγκαν και τον Άρτσι», έγραψαν με τη σειρά τους ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στέλνοντας τις δικές τους ευχές μέσω του κοινού τους λογαριασμού στο Twitter.

Λίγους μήνες πριν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ενημέρωναν τη βασίλισσα Ελισάβετ ότι έπειτα από το δοκιμαστικό διάστημα των 12 μηνών που το πριγκιπικό ζεύγος είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, δεν προτίθενται να επιστρέψουν ως εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Μια απόφαση που είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Παλάτι με τη σχετική ανακοίνωση να μεταφέρει τη λύπη της βασίλισσας για την εξέλιξη, σημειώνοντας ωστόσο, ότι ο Χάρι και η Μέγκαν «παραμένουν πολυαγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Χάρι – Μέγκαν: Συνέντευξη- κόλαφος στην Όπρα

Αυτό δεν ήταν, βέβαια, το τελευταίο… μελανό σημείο ανάμεσα στο πριγκιπικό ζεύγος και το παλάτι, καθώς λίγους μήνες μετά ακολούθησε η συνέντευξη -βόμβα του ζεύγους στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Μια συνέντευξη που παρακολούθησε όλος ο πλανήτης και που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους βασιλικούς ανταποκριτές, φέρνοντας νέους τριγμούς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αξιωματούχος των Ανακτόρων, μάλιστα, έσπευσε να τη χαρακτηρίσει “τσίρκο”, αποκαλύπτοντας ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν προτίθεται καν να τη δει.

«Στο παλάτι έτρεμαν για το τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μας»

Μεταξύ άλλων, αυτό που έφερε σε δεινή θέση όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ήταν η αποκάλυψη ότι το παλάτι ανησυχούσε για το χρώμα του δέρματος του μωρού που θα έφερνε στον κόσμο η Μέγκαν Μαρκλ, κατά την πρώτη της εγκυμοσύνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε το πριγκιπικό ζεύγος, την περίοδο που η Μέγκαν Μαρκλ ήταν έγκυος στον Αρτσι της ανακοινώθηκε από το παλάτι ότι ο νέος πρίγκιπας δεν θα είχε κρατική προστασία και ασφάλεια. Κάτι που τους οδήγησε στην απόφαση ο γιος τους να μην πάρει τελικά πριγκιπικό τίτλο, καθώς «όσο περισσότερους τίτλους έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια χρειάζεται».

Μια αποκάλυψη που εκτός από υπόνοιες για ρατσιστικά κατάλοιπα στο παλάτι, προκάλεσε ισχυρές σεισμικές δονήσεις στα μέσα αλλά και διχασμό, οδηγώντας το κοινό σε αμέτρητες εικασίες σχετικά με το ποιο μέλος της οικογένειας έκανε το εν λόγω σχόλιο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι -όπως αποκάλυψε η Όπρα Γουίνφρεϊ λίγο μετά τη συνέντευξη «ποταμό» του ζεύγους-, ο Χάρι φαίνεται ότι προστάτευσε τη γιαγιά του, κάνοντας σαφές ότι δεν πρόκειται ούτε για τη βασίλισσα Ελισάβετ ούτε όμως και για τον παππού του, πρίγκιπα Φίλιππο.

«Λίλιμπετ Νταϊάνα»: Ένα όνομα με βαριά ιστορία…

Μετά τους θυελλώδεις μήνες που προηγήθηκαν και το βαθύ «ρήγμα» που προκλήθηκε στις σχέσεις του ζεύγους με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, το όνομα που ο Χάρι και η Μέγκαν επέλεξαν για την νεογέννητη κόρη τους δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει έκπληξη!

«Λίλιμπετ» ήταν το χαϊδευτικό όνομα της Βασίλισσας, που η ίδια είχε δώσει στον εαυτό της όταν, σε μικρή ηλικία, δε μπορούσε ακόμα να προφέρει σωστά το «Ελισάβετ».

Μάλιστα, το χαριτωμένο αυτό παρατσούκλι υιοθετήθηκε από τους γονείς και τους παππούδες της, ενώ σύμφωνα με τον φωτογράφο της βασιλικής οικογένειας Άρθουρ Έντουαρντς ήταν το χαϊδευτικό με το οποίο ο πρίγκιπας Φίλιππος την αποκαλούσε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

«Βλέποντας όλες αυτές τις εικόνες της μαυροντυμένης βασίλισσας να κάθεται μόνη στο παρεκκλήσι -στη διάρκεια της κηδείας- συνειδητοποίησα ότι πλέον δεν έχει μείνει κανείς ζωντανός στον κόσμο για να την αποκαλεί Λίλιμπετ», έγραφε ο Έντουαρντς μετά τον θάνατο του Φιλίππου τον περασμένο Απρίλιο.

Με την απόφαση των Σάσεξ, όμως, το χαϊδευτικό της βασίλισσας κληροδοτείται και στις επόμενες γενιές…

Φόρος τιμής στη Νταϊάνα

Όσο για το μεσαίο όνομα της νεογέννητης κόρης τους, «Νταϊάνα» αποτελεί, φυσικά, φόρο τιμής στην αδικοχαμένη μητέρα του πρίγκιπα Χάρι, που έχασε τη ζωή της το 1997 σε ηλικία μόλις 36 χρονών, έπειτα από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε στο Παρίσι.

Ένας θάνατος που τον συγκλόνισε και καθόρισε τη μετέπειτα πορεία του, μια απώλεια που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει, προκαλώντας του βαθύ ψυχολογικό τραύμα με αποτέλεσμα να βιώνει κρίσεις πανικού και να καταφεύγει σε καταχρήσεις, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

«Ήμουν πρόθυμος να πιω αλκοόλ, να πάρω ναρκωτικά, να δοκιμάσω οτιδήποτε θα μπορούσε να μουδιάσει αυτά τα συναισθήματα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Χάρι – Μέγκαν: Κίνηση συμφιλίωσης η επιλογή ονόματος της κόρης τους;

Έπειτα από ένα θυελλώδες πρόσφατο παρελθόν, λοιπόν, η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να δώσουν στην κόρη τους το όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ, εκτός από έκπληξη, εγείρει ποικίλα ερωτήματα.

Πρόκειται για ένα απλό δείγμα καλής θέλησης ή μήπως αποτελεί μια πρώτη κίνηση για τη μεγάλη συμφιλίωση;

«Το Λίλιμπετ είναι ένα τόσο προσωπικό όνομα για τη βασίλισσα Ελισάβετ που ελπίζεις να έκανε χαρούμενο το παλάτι.

Υποψιάζομαι ότι ο Χάρι και η Μέγκαν συνειδητοποίησαν πως το έχουν παρακάνει με την κριτική τους τους τελευταίους μήνες και τις ‘βόμβες’ που έχουν πετάξει και έχουν προκαλέσει βαθιά πληγή στη βασιλική οικογένεια.

Ίσως προσπαθούν να αναιρέσουν κάποια από τη ζημιά που έχουν προκαλέσει» δήλωσε στη The Sun ο βασιλικός συγγραφέας Φιλ Ντάμπιερ, με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς να επισημαίνει στην ίδια εφημερίδα: «Ελπίζω ότι το προφανές αφιέρωμα στη βασίλισσα Ελισάβετ είναι η αυγή μιας εποχής συμφιλίωσης και θεραπείας».

Σε κάθε περίπτωση, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με την κίνησή τους αυτή, φαίνεται ότι «τείνουν κλάδον ελαίας» προς τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τις πρόσφατες έριδες με το παλάτι, αποδεικνύοντας με τον πιο τρυφερό τρόπο τόσο την αγάπη όσο και τον σεβασμό τους απέναντι σε δύο γυναίκες που υπήρξαν ιδιαίτερα σημαντικές στη ζωή τους.

Photos by France1978 , by BiblioArchives / LibraryArchives , by dackelprincess, by [email protected]  on CC

Μπάχαλο στο Μπάκιγχαμ: Έγγραφα αποκαλύπτουν ρατσιστικές πρακτικές

Χάρι – Ουίλιαμ: Μιλούν σε ντοκιμαντέρ για την απώλεια της μητέρας τους, Νταϊάνα (Video)

Πρίγκιπας Χάρι: «Από τα 20 σχεδίαζα να φύγω από το παλάτι για όσα έκαναν στη μητέρα μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:54