search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:12
MENU CLOSE

ΠΕΝΕΝ για τα γεγονότα στο λιμάνι στις 3 Ιουνίου: «Ψεύδη και αθλιότητες»

09.06.2021 11:36
penen_new

Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία της Πέμπτης 3 Ιουνίου και τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Η ΠΕΝΕΝ χαρακτηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της συγκεκριμένης ημέρας ως ένα σημαντικό γεγονός στην πάλη κατά του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Παράλληλα,  απαντά σε όσους άσκησαν κριτική και σφοδρή επίθεση εναντίον της λόγω της απόφασή της να προχωρήσει στην υλοποίηση της απεργίας.

«Η απόφαση ήρθε σε ευθεία και σκληρή αντιπαράθεση με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία επιχείρησε με άθλιους τακτικισμούς να υπονομεύσει και να ακυρώσει την προγραμματισμένη προκηρυγμένη απεργία εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε όλη την χώρα για τις 3 Ιούνη 2021», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ.

«Σε χρόνο ρεκόρ γράφτηκαν και αναρτήθηκαν πολλές εκατοντάδες δημοσιεύματα στον αστικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από αυτά εμετικού και συκοφαντικού χαρακτήρα ενάντια στην ΠΕΝΕΝ, την ηγεσία και τον κλάδο μας. Θεωρούμε αυτή την βρώμικη επίθεση που εκδηλώνεται λίγο πριν την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη από έναν καλοστημένο προπαγανδιστικό μηχανισμό, σαν μια ακόμη προσπάθεια να ισοπεδώσει οτιδήποτε είναι έξω και ενάντια από την γραμμή που χαράσσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και το πολιτικό – συνδικαλιστικό προσωπικό του», συμπληρώνει.

«Η στρατηγική της ηγεσίας της ΓΣΕΕ δείχνει ότι σε κοινή και αγαστή συμπόρευση με την κυβέρνηση έχει ως άμεση στόχευση την ακύρωση όλης αυτής της προσπάθειας, να οδηγήσει σε ναυάγιο το κρίσιμο σκέλος που αφορά αυτό να μη φτάσει στη Βουλή, γεγονός πού (πολύ σωστά) αναδεικνύεται από τις αγωνιστικές δυνάμεις στο πιο κρίσιμο στοίχημα στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Η ηγεσία του ΠΑΜΕ με το που βγαίνει η απόφαση της ΓΣΕΕ σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε μία νύχτα, ακυρώνει, διαγράφει όλο τον αγωνιστικό σχεδιασμό, μετατοπίζεται ανοιχτά δίνοντας χέρι βοηθείας στην απαξιωμένη – υποταγμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλο, Κουτσούκη, Βασιλόπουλο) και μέσα από διαδικασίες εξπρές ακυρώνονται διαδοχικά οι αποφάσεις σε ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ – ΕΚΠ κ.λπ και μέσα στην ίδια μέρα σε οργανώσεις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες που ελέγχει το ίδιο (ευτελίζοντας με τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τον όλο σχεδιασμό αλλά και τις ίδιες τις εσωτερικές δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων) και πλέον προσχωρεί ανοιχτά στην γραμμή της ΓΣΕΕ», αναφέρει σχετικά με την μετάθεση της απεργίας για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την γραμμή που έχουμε χαράξει για τα εργατικά και ναυτεργατικά προβλήματα και την εναντίωσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-εφοπλιστών!!!», διαμηνύει παράλληλα η Ένωση.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ υπάρχει στην ιστοσελίδα της (penen.gr).

Διαβάστε επίσης:

Δεμένα τα πλοία την Πέμπτη λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατικών σωματείων

Ραγδαίες ανατροπές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό των νέων – Αύριο η απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ

Πλακιωτάκης: Aύξηση πληρότητας των πλοίων από σήμερα – Αυξημένη κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24