ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 23:04
MENU CLOSE

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: «Αποφύγαμε τα χειρότερα» λέει ο αρχιεπίσκοπος

23.06.2021 20:52

Εμφανώς ταραγμένος από την πρωτοφανή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος μητροπολιτών από υπό αποσχηματισμό ιερέα παρουσιάστηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, μαζί με τον υπουργό Υγείας.

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, αποφύγαμε τα χειρότερα». «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι επτά μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό, οι 4 θα παραμείνουν στο Λαϊκό και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ. Οι άλλοι δύο μητροπολίτες, προσέθεσε, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του «Γεννηματάς» και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τραγικό γεγονός».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Ιερώνυμο στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Όσον αφορά στον δράστη της επίθεσης, ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη έχει ήδη οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Μονή Πετράκη: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες – Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο (Video)

Κορωνοϊός στην εκκλησία: Το γεύμα στη Μονή Πετράκη και ο φόβος για κρυφά κρούσματα

Εμπρηστικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη: Φανατικούς θρησκόληπτους υποψιάζεται η αστυνομία

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 23:02
Exit mobile version