search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:22
MENU CLOSE

Κεφαλονιά: Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους – «Μάχη» σε 7 πύρινα μέτωπα (Photo | Video)

04.07.2021 08:59
Canadair cl-415_new

Εφιάλτης ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τη μεγάλη φωτιά να συνεχίζει να μαίνεται σε επτά πύρινα μέτωπα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν.

Πάντως, δύσκολη ήταν η νύχτα και για τους κατοίκους του νησιού, αφού με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεοφίλου Μιχαλάτου, για την προστασία της ζωής και της υγείας των ατόμων από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εκ νέου, καθώς πλέον επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 ελικόπτερο και 1 ακόμη ελικόπτερο ως συντονιστικό και 4 αεροσκάφη (2 CL, 2 PZL).

Συνδρομή προσφέρεται επίσης, από υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργων, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ρίχτηκαν στη μάχη 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Μια καλύτερη μέρα ξημέρωσε για την Κεφαλονιά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο που να απασχολεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν την κατάσταση.

Γίνονται κάποιες ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα, αλλά σε σημεία που έχουν πολύ μικρά “καντηλάκια” για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει τα επτά πύρινα μέτωπα της φωτιάς και η προσπάθεια περιορίζεται στο να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Άνοιξε και ο δρόμος Πόρος-Αργοστόλι για τους κατοίκους του νησιού.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μιχάλης Βασιλάκης σε απευθείας σύνδεση με την Κεφαλονιά, το ένα μεγάλο μέτωπο πριν από την κοινότητα Πάστρα ελέγχθηκε πριν από περίπου μιάμιση ώρα, ενώ και στην κοντινή κοινότητα Κολαΐτη, που είχε εκκενωθεί χθες “είναι όλα καθαρά”.

Διαβάστε επίσης:

O Τζεφ Μπέζος στη Σίφνο – Σε ποιο εστιατόριο έφαγε με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους (Video)

Φωτιά τώρα στην Κύπρο: Αγνοούνται 4 εργάτες – Βρέθηκε καμένο το όχημά τους

Τουρκία – Ελλάδα 63-81: Άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο Τόκιο η Εθνική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42